oš gornji mihaljevec

ZANIMLJIVE AKTIVNOSTI Završnica školskog projekta ‘Hrvatski velikani’ u OŠ Gornji Mihaljevec

Bilo je zabavno i zanimljivo

8. svibnja 2019. godine u OŠ Gornji Mihaljevec održali su završnicu godišnjeg školskog projekta učenika i učitelja predmetne nastave – “Hrvatski velikani”.

Od biologije, preko hrvatskog i stranih jezika, do povijesti, geografije, fizike, kemije, matematike i sporta učenici su zajedno sa svojim učiteljima proučili mnoge hrvatske znamenite ličnosti. Projektni dan osmišljen je kao skup izložbi, radionica, prezentacija, degustacija i kvizova kroz koje su posjetitelji mogli vidjeti što smo radili kroz cijelu godinu.

Svi prisutni mogli su odigrati društvenu igru “Pogodi povijesnu ličnost”, memory igre i bingo, a posebno atraktivan je bio kviz o sportskim velikanima pomoću pametnih telefona- koristeći razne IKT tehnike, učenici su s učiteljicom Aleksandrom Mariom Vuković za svako pitanje u kvizu izradili pomoć u vidu online igrica (memory, slagalice itd.).

Osim toga, sudionici su se mogli fotografirati kao znamenita ličnosti u posebno uređenom foto kutku ili pak dobiti dobiti “Nikola Tesla look” – prepoznatljive brčiće i frizuru. Neke radionice i izložbe bile su osmišljene prema temama i ličnostima koje su učenici proučavali: Ivan Vučetić (začetnik daktiloskopije) – radionica uzimanja otisaka prstiju Ivan Meštrović – izrada skulptura Radionica vezanja kravate Zlata Bartl – Vegeta Franjo Košćec (osnivač entomološke zbirke Gradskog muzeja Varaždin) – izložba kukaca Blažena Marija Petković – izložba Na projektnom danu je, već tradicionalno, sudjelovala i naša učenička zadruga “Klopotec”.

Zadrugari su iskoristili ovu priliku da prezentiraju novi proizvod zadruge – paket “Nevenko kompletić”, a prodavali su i proizvode od recikliranog trapera. U realizaciji završnice projekta sudjelovali su učitelji predmetne nastave: Lidija Novak Levatić, Marta Lončar Vinković, Aleksandra Maria Vuković, Andrijana Perčić, Dijana Radek, Milena Maračić, Ivana Štimec Protrka, Ljerka Toplek, Alen Mudri, Jasmin Herman, Sandro Balašković i Jelena Kolar Dokleja.

Uz sve ove zabavne i zanimljive aktivnosti, školu je posjetio i djelatnik Policijske uprave Međimurske, kriminalistički tehničar Marinko Šergić, koji je učenicima prezentirao zahtjevan posao kojim se bavi te objasnio postupke otkrivanja tragova te otkrivanje i fiksiranje otisaka prstiju. I na kraju, od srca zahvaljujemo sponzoru, tvrtki Podravka, koji su u školu poslali vrijedne i slasne nagrade za pobjednike nagradnih kvizova, ali i za sve ostale posjetitelje projektnog dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije