AKCIJA ZELENI KORAK

OŠ DONJA DUBRAVA Prikupili 12 tona papira i spasili više od dvjestotinjak stabala

Godinama unatrag OŠ Donja Dubrava sa svojom PŠ u Donjem Vidovcu prednjači u Međimurju po skupljenom starom papiru.

U OŠ Donja Dubrava provedena je eko-akcija Zeleni korak iz područja ekološke održivosti koju je pokrenuo dm – drogerie markt već 2012. godine. Zeleni korak akcija je prikupljanja i recikliranja starog papira u hrvatskim osnovnim školama s ciljem podizanja razine ekološke svijesti. 

– Ponosni smo na naše male ekologe koji su u ovogodišnjoj akciji u Donjoj Dubravi prikupili 6 980 kg, a u Donjem Vidovcu 5 060 kg što ukupno iznosi 12 040 kg, odnosno preko 12 tona papira. Na sudjelovanje u akciji učenici su potaknuli i članove svoje obitelji, susjede i prijatelje koji su im zdušno pomogli skupljati i dovesti stari papir do škole, a domar Vlado sav taj papir izvagao, utovario i pripremio za isporuku – ističu u OŠ Donja Dubrava.

Učenici su iznova osvijestili da je zaštita okoliša naša zajednička briga i da ćemo ga samo brigom uspjeti očuvati za budućnost. Procjenjuje se da svaka tona recikliranog papira spasi od sječe oko 17 stabala pa se može reći da su se uključivanjem u ovu hvalevrijednu akciju spasili 204 stabla. 

– Tu činjenicu moramo stalno imati na umu jer šuma može živjeti bez čovjeka, ali čovjek ne može živjeti bez šume – zajednička je ekološka poruka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije