MLADI KEMIČAR IZ ČAKOVCA

DRUGI NA DRŽAVNOM Lovro Hranilović Tarandek pozvan na pripreme za natjecanje u Kataru!

Odličan rezultat na Državnom natjecanju iz kemije Lovri je osigurao novčanu nagradu i poziv za pripreme za međunarodno natjecanje koje će se održati u Dohi iduće godine

Na 28. Državnom natjecanju iz kemije koje se održavalo od 14. do 17. travnja u novoj, modernoj osnovnoj školi Žnjan-Pazdigrad u Splitu, međimurski osnovnoškolci postigli su odlične rezultate!

Najbolji među njima bio je učenik III. Osnovne škole Čakovec, Lovro Hranilović Tarandek, mentorice Sanje Ambruš, koji je na spomenutom natjecanju između učenika osmih razreda osvojio 2. mjesto.

Na završnoj svečanosti, održanoj u hotelu “Zagreb” u Splitu 17. travnja Lovri je, za postignuti rezultat, uručena i novčana nagrada te poziv za pripremu za međunarodno natjecanje učenika koje će se održati u Dohi u Kataru 2020. godine. Nakon službenog dijela i uručivanja nagrada, usljedilo je ležernije fotografiranje svih učenika osmih razreda s glavnim i odgovornim članom Povjerenstva, sastavljačem ovogodišnjih pitanja izv. prof. dr. sc. Nenadom Judašem.

Na natjecanje je pozvano 115 najboljih učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele države i njihovih 86 mentora, a održavalo se u sedam kategorija. Za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola natjecanje se sastojalo od dva dijela – dva pokusa koje su učenici trebali samostalno izvesti prema zadanim uputama, izvesti odgovarajuće zaključke a potom, u teorijskom dijelu, pokazati poznavanje kemije.

Napetost je među učenicima bila vrlo velika – “mogla se rezati nožem”! Prvi je pokus sedmašima bio naročito stresan. Izgledao je baš onako kako laici najčešće zamišljaju kemiju – punu eksplozija. Svi su preživjeli, iako je bilo i manjih ozljeda. Drugi je pokus bio “normalniji” pa su učenici iz učionica izlazili s osmjehom na licu, što se za prvi pokus ne bi moglo reći. Nakon dva stresna dana, slijedio je dan odmaranja i čekanja rezultata.

Domaćini su tom prigodom organizirali razgled grada Splita uz stručno vodstvo. I ostali učenici iz Međimurja su postigli odlične rezultate! Uz već spomenutog Lovru Hranilovića Tarandeka i njegovog fantastičnog rezultata, potrebno je pohvaliti Viktora Gombara, mentorica mu je Renata Najman,, učenika sedmog razreda I. Osnovne škole Čakovec koji je osvojio deveto mjesto, Jakova Biškupa, učenika sedmog razreda OŠ Petar Zrinski iz Šenkovca, mentorica Darija Mudri, s osvojenim dvanaestim mjestom i Martu Premuš, učenicu sedmog razreda OŠ Selnica (mentorica Dijana Premuš) koja se našla tri mjesta iza njega!

Natjecanje je za naše osnovnoškolce završilo dobrim rezultatom, pa iako je bilo dosta stresno, ostat će im u lijepim uspomenama, a naročito pjesma koju su im za kraj otpjevali članovi Povjerenstva! 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije