Sjajni rezultati sjajne naše mladosti

U SAMOM VRHU Marko Novak iz Tehničke škole Čakovec drugi na državnom iz njemačkog jezika

Uspjesima koje učenici Tehničke škole Čakovec postižu u sektorima za koje se obrazuju – strojarstvu, računalstvu i elektrotehnici, pridružuju se i naši 'nijemci' koji stoje na tronu s najboljim poznavateljima stranih jezika u Lijepoj Našoj.

Proteklog je tjedna osvojenim drugim mjestom na državnom Natjecanju iz njemačkog jezika Marko Novak iz 3. TG dokazao da je TŠČ korak ispred.

Nedavno održano državno Natjecanje iz njemačkog jezika okupilo je najbolje znalce njemačkoga iz svih dijelova Lijepe Naše. Grad Zadar je od 8. do 10. travnja ugostio i predstavnika naše Škole.

Učenik trećeg razreda tehničke gimnazije Marko Novak svojim je izuzetnim znanjem i izvrsnim sposobnostima komuniciranja na njemačkom jeziku, sa samo bodom zaostatka iza prvoplasirane, među mnogim hrvatskim gimnazijalcima izborio mjesto na tronu.

Izvanredan je to i svake pohvale vrijedan uspjeh skromnog i marljivog Marka iza kojeg stoje mjeseci i godine učenja njemačkog jezika. Uz odlične ocjene i predan rad u računalnom modulu za koji se obrazuje, gimnazijalac Marko pod mentorstvom profesorice Daniele Zadravec usavršava znanje njemačkog jezika koje će mu otvoriti mnoga vrata svijeta budućnosti.

Drugo mjesto u državi u kategoriji trećih razreda nije jedini veliki uspjeh ovog viceprvaka u poznavanju njemačkog jezika. Na međunarodnom natjecanju Best in Deutsch ove školske godine Marko se u konkurenciji više od 3.000 učenika iz 11 zemalja plasirao na odlično – deveto mjesto.

Nakon tog natjecanja Tehnička škola Čakovec proglašena je četvrtom najuspješnijom školom u Hrvatskoj po poznavanju njemačkog jezika. Osim Marka Novaka, tom izvanrednom mjestu pridonijeli su rezultati Domagoja Topleka, Jurja Budiše, Ivana Jurinića i Marina Trajbara.

Plasmani učenika Tehničke škole Čakovec na državna natjecanja u gotovo svim područjima obrazovanja dokaz su da je TŠČ škola budućnosti, škola u vrhu srednjoškolskih ustanova Republike Hrvatske. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije