Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
ETŠ ČAKOVEC Poezija za van – Poetry to go – Poesie zum Mitnehmen i izložba #bez_riječi
ETŠ Čakovec

'1, 2, 3... palim lampicu!'

ETŠ ČAKOVEC Poezija za van – Poetry to go – Poesie zum Mitnehmen i izložba #bez_riječi

Učenici su pokazali svoje umijeće u prevođenju i osmišljavanju autorskih tekstova na materinskom, engleskom, njemačkom i španjolskom jeziku. Sve to uz gitaru...

Burno i veselo počelo je subotnje jutro 6. travnja 2019. u Ekonomskoj i trgovačkoj školi u Čakovcu, gdje su dvanaest subota i zimsku školu kvalitetno proveli osnovnoškolci, učenici Međimurske županije, (potencijalno) daroviti na području društvenih i humanističkih usmjerenja. 

Polaznici projekta „1, 2, 3... palim lampicu!“ pokazali su svoje umijeće u prevođenju i osmišljavanju autorskih tekstova na materinskom, engleskom, njemačkom i španjolskom jeziku. Izvodili su ih u prirodnom okružju uz glazbenu pratnju na gitari. Poezija za van – Poetry to go – Poesie zum Mitnehmen samo je dio projekta,  a cilj je bio poeziju približiti svakodnevnici i stvoriti sinesteziju zvuka gitare, izgovorene riječi i vizualnoga podstreka. 

Učenici su tako istodobno mogli razgledati izložbu fotografija pod nazivom #bez_riječi koju su osmislile učenice darovite na području materinskoga jezika, a u sklopu učenja o elementima medijske kulture. Tako su polaznici mogli vidjeti Fibonaccijev zlatni rez, portrete, perspektive i prikazane emocije u tematskom okviru vezanom za prijateljstvo. Njihove su mentorice profesorice Valentina Perčić Štefok i Patricija Topolnjak.

Mentori koji su marljivo radili s učenicima tijekom trajanja projekta su profesorice njemačkoga jezika, Andrea Antolić Petak i Mateja Mesarić-Peras, Ivana Oreški, mentorica za engleski jezik; povijest i geografiju polaznici su istraživali uz mentorstvo profesorice Ivane Puzak te profesore, Dragutina Miglesa i Zvonka Radeka.

Zahvaljujemo i vanjskim suradnicima na tehničkoj potpori, profesoru Vukoviću, a posebno učenicima ETŠ-a, Lidiji Požgaj i Aleksandru Posavcu.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!