MAŠTOVITE RADIONICE

FOTO Treća smjena OŠ Mala Subotica privukla mnoge znatiželjnike

Najveća je gužva bila kod degustacije pića i kanapea kod učenika Srednje škole Prelog, gdje ste mogli besplatno kušati njihove zdrave zalogajčiće. Ni drugdje nije izostalo interesa

Po treći puta održana je Treća smjena, projekt koji zajedničkim snagama organiziraju OŠ T. Goričanca Mala Subotica i Općina Mala Subotica. Treća smjena je projekt u kojem je cilj okupiti djecu, roditelje i širu društvenu zajednicu na radionice, prezentacije, igraonice i druženje nakon nastave.

Ove su godine na jednom mjestu bile okupljene sve srednje škole Međimurske županije, dvije srednje škole Varaždinske županije, DV “Potočnica”, Učiteljski fakultet – Odsjek u Čakovcu i razne udruge koje su predstavile svoj rad.

Sve učionice, blagovaonica, knjižnica, sportska dvorana, hol škole i hodnici bili su ispunjeni sudionicima na aktivnostima. Više od 20 različitih radionica bilo je iznimno posjećeno. Bilo je tu radionica za izradu uskršnjih ukrasa, bojanja pisanica, izrada skulptura od gline, tekstila, vune, vježbanja, šaha pa do nogometa. Prodajne  izložbe bile su također dio Treće smjene.

– Nadamo se da smo uspjeli našim učenicima, pružiti neka nova iskustva, zainteresirati ih za neke druge aktivnosti,  prezentirati načinima provođenja slobodnog vremena na koristan način. Posebno se ponosimo što smo u relativno kratkom vremenu uspjeli organizirati dolazak svih srednjih škola iz Međimurja i dvije srednje iz Varaždina. Cijeli projekt ne bih bio izvediv bez svesrdne pomoći ravnateljice i načelnika  – poručuju od strane organizatora.

Najveća je gužva bila kod degustacije pića i kanapea kod učenika Srednje škole Prelog, gdje ste mogli besplatno kušati njihove zdrave zalogajčiće. Ni drugdje nije izostalo interesa. Svatko tko se odlučio i odazvao na bilo koju od radionica, nije požalio. Nasmiješena dječja lica, pune ruke ručnih radova i poklona, ugodni razgovori, raznolikost  upravo je ono što su i projektom željeli dobiti.

– Ovo je i nama treće sudjelovanje na Trećoj smjeni. Oduševljeni smo radionicama koje smo posjetili. Ove godine je bilo najviše radionica. Odlično nam je bilo, pomoću soli, izraditi čestitke, a dijete je uživalo u prezentaciji izrade glinenih oblika. Nažalost nismo mogli sve probati, ali smo vidjeti kako svi uživaju. Kupili smo malo meda, pisanice, donirali udrugama za zaštitu životinja. Jedno lijepo iskustvo – rekao nam je jedan od roditelja.

Iz škole zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli oko realizacije projekta, nove ideje već su na papiru i čekaju realizaciju druge godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije