STRUČNI SKUP

POSJET SLOVENIJI Županijsko stručno vijeće učitelja matematike i povijesti u Bistri i Ljubljani

Učitelji matematike i povijesti naše županije te njih četvero iz Varaždinske županije u subotu su imali organizirani terenski stručni skup u Sloveniji.

Krenulo se u šest ujutro i plan je bio u 10:00 sati razgled Tehničkog muzeja Slovenije u Bistri. No zbog radova na cesti i kilometarkih kolona kasnilo se na destinaciju oko sat i pol vremena, no produljeno putovanje nikome nije smetalo, već je iskorišteno za razmjenu iskustava u neformalnim razgovorima.

Tehnički muzej Slovenije čuva materijalnu i nematerijalnu baština u području tehničke kulture, povijesti znanosti i tehnologije te učinci tehnologije na razvoj čovjeka i prirode. Muzej temelji svoju misiju na šumarskoj, drvnoj, ribarskoj, elektro, tekstilnoj, tiskarskoj, prometnoj zbirci, zbirkama poljoprivredne mehanizacije i Slovenskom lovačkom muzeju i Muzeju pošte i telekomunikacija.
Uslijedio je razgled Ljubljane te upoznavanje s najvažnijim kulturno-povijesnim znamenitostima grada: Kongresni trg, Prešernov trg, Plečnikovo Tromostovje, Mestni trg, katedrala, Stritarjeva ulica, Stari trg, Zmajski most i Ljubljanski grad – odakle se pružao veličanstven pogled na cijelu Ljubljanu.

Krenulo se u 18:00 sati prema Hrvatskoj i putnici su sretni i zadovoljni stigli oko 22:00 sata u Čakovec. Terenski stručni skup je bio odlično organiziran i realiziran, skupljeni su novi motivi i sadržaji koji će biti uklopljeni u nastavu matematike i povijesti, a svi koji su bili na njemu s interesom će pratiti kada se sprema koji novi terenski stručni skup.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije