ERASMUS +

DANI ZA PAMĆENJE Učenice i učiteljice OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica pet dana u Italiji

Nakon Italije, već planiraju put u Rumunjsku

U OŠ Tomaša Goričanca ove godine provode se 3 Erasmus + projekta. Proteklog tjedna učenice Lana Dominić, Jana Vlašić i Nika Vidović te ravnateljica Đurđa Horvat i koordinatorica projekta Manuela Stričak bile su na mobilnosti u Italiji u San Giovanni Valdarno u sklopu projekta Tragovima kulturne baštine.

Domaćin je bila škola Istituto Comprensivo Statale “Masaccio” iz mjesta San Giovanni Valdarno a ostale zemlje partneri su Cipar, Španjolska, Francuska i Rumunjska. U pet dana učenici i učitelji iz svih zemalja zajedno posjetili su 4 škole i sudjelovali na radionicama tradicionalne hrane, izradi grbova, muzejskoj i plesnoj radionici te izradi uskršnjih čestitki. Uz stručnu pratnju upoznali smo gradove San Giovanni Valdarno, Pisu i Firencu.

Doček u školama bio je izvrstan uz tradicionalne plesove i pjesme a na završnoj večeri prisustvovali smo prekrasnom koncertu školskog orkestra. Svoje iskustvo s putovanja i rad na projektu učenice će predstaviti na javnim predavanjima u školi i na Eurodesku -europskoj informacijskoj mreži za mlade i tako biti ambasadori mobilnosti. Slijedeća mobilnost je u svibnju a domaćin je Rumunjska.

Erasmus+ projekti koje provodimo u našoj školi i na našim mobilnostima imaju već sada višestruke rezultate u promicanju jezičnih vještina, metodama poučavanja i istraživanja ,povećanju digitalnih kompetencija učenika i učitelja i mnoge druge. Budućnost škole je u povezivanju i razmjeni iskustva izvan granica i veselimo se što smo dio velike evropske školske obitelji .

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije