USPJEH MEĐIMURACA

MEDALJE OKO VRATA Međimurski školarci odlični na državnom prvenstvu u karateu

Bravo za učenike osnovnih škola iz Male Subotice i Nedelišća!

Učenici osnovnih škola iz Male Subotice i Nedelišća po dobrome će pamtiti Đurđevac i Otvoreno državno prvenstvo školskih sportskih društava osnovnih škola Republike Hrvatske u karateu. U natjecanju koje se odvijalo za ekipni poredak škola u katama i borbama, obje naše ekipe vratile su se u Međimurje s odličnim plasmanima.

Učenice OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice uzele su srebro u konkurenciji djevojčica. Osvojile su 32 boda te na kraju bile samo jedan bod iza pobjednica iz Bregane. Uspjeh dobiva na težini jer su učenice iz Male Subotice nastupile samo s četiri od mogućih sedam natjecateljica. Da su imale još jednu natjecateljicu osvojile bi zlato jer se već za sudjelovanje dodjeljuje jedan bod. Malobrojnu, ali hrabru žensku karate ekipu vodila je profesorica Dora Puklek.

Na muškom dijelu turnira učenici OŠ Nedelišće osvojili su 33 boda što je na kraju bilo za bod premalo za osvajanje trećeg mjesta. I oni su nastupili s manje natjecatelja, od mogućih devet boje škole branilo je njih osam. I kod učenika se za nastup dodjeljuje jedan bod pa bi i oni minimalno uzeli broncu. Ekipu Nedelišća u Đurđevcu je vodio profesor Aleksandar Puklavec. Na prvenstvu je nastupala i ekipa učenika iz OŠ Tomaša Goričanca koja je na kraju bila 10.

REZULTATI:

**Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica osvojila je 2.mjesto u konkurenciji djevojčica, a za školu su nastupile:Aida Trstenjak,Ema Marčec, Tena Vurušić i Tia Križaić (voditeljica Dora Puklek).

1.mjesto:
Aida Trstenjak – 1-4 razred -32kg (8 bodova)
Tena Vurušić – 1-4 razred -44kg (5 bodova)
Ema Marčec – 5-8 razred -45kg (8 bodova)
2.mjesto:
Tia Križaić – 5-8 razred +55kg (5 bodova)
3.mjesto:
Aida Trstenjak – 1-4 razred kate (3 boda)

Tena, Ema i Tia su zabilježile i po 1 bod za nastup u katama.

**Osnovna škola Nedelišće osvojila je 4. mjesto u konkurenciji dječaka, a za školu su nastupili: Josip Slukić, Noa Molnar,Petar Slukić, Vito Ciglarić, Vilim Preložnjak, Vedran Štefulj, Roko Ciglarić i Marko Lepoglavec (voditelj Aleksandar Puklavec).

1.mjesto:
Josip Slukić– 5-8 razred +63kg (8 bodova)
Noa Molnar– 1-4 razred -38kg (5 bodova)
2.mjesto:
Petar Slukić– 1-4 razred -42kg (5 bodova)
Vedran Štefulj– 1-4 razred +46kg (3 boda)
3.mjesto:
Roko Ciglarić– 1-4 razred -26kg (1 bod)
Marko Lepoglavec– 1-4 razred -38kg (1 bod)
Vito Ciglarić– 5-8 razred -48kg (3 boda)
Noa, Vedran, Vilim, Marko, Vito i Josip su osvojili po 1 bod i za nastup u katama, a Vilim i dodatni bod za nastup u borbama.

**Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica osvojila je 10. mjesto u konkurenciji dječaka, a za školu su nastupili: Lovro Farkaš, Jurica Ignac, Leonardo Balog, Kristijan Ignac, Mateo Ignac, David Oršoš (voditeljica Dora Puklek).

1.mjesto:
Lovro Farkaš – 5-8 razred -57kg (8 bodova).

Ostali dečki iz OŠ Tomaša Goričanca osvojili su po 1 bod za nastup u katama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije