OŠ TOMAŠA GORIČANCA MALA SUBOTICA

NEMA JOJ KRAJA Druga i treća nagrada u Zagrebu: Osim što predivno crta, Neva Novak i lijepo piše

Neva je nagrađena 2. nagradom za pjesmu Babaroga i 3. nagradom za pjesmu Skrivočkaje

Hrvatska udruga školskih knjižničara, nakladnička kuća Alka script i Društvo za čuvanje i promicanje podravskog identiteta Podravski zvon raspisali su literarni natječaj “Kanižajada- Limačijada” za učenike osnovnih i srednjih škola.

Cilj ovog Natječaja je razvijanje kod mladih svijesti o važnosti izražavanje pisanom riječju. Natječajem se odaje počast Paji Kanižaju, vrsnom i omiljenom književniku za djecu i mlade. Nakon pregleda, evaluacije i savjetovanja vezanih uz sve radove pristigle na natječaj ”Kanižajada – Limačijada”, članovi Povjerenstva u sastavu: 
Božidar Prosenjak, književnik – predsjednik Povjerenstva, Vanja Jurilj, predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara i Siniša Cmrk, književnik i autor Natječaja 
donijeli su odluku o nagradama za godinu 2019. 

Nagrađena je Neva Novak, učenica 3. razreda iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i to čak dvjema nagradama. Neva je nagrađena 2. nagradom za pjesmu Babaroga i 3. nagradom za pjesmu Skrivočkaje.

Svečana dodjela nagrada održala se 2. travnja na  manifestaciji Knjižna booka, u velikoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Nagradu natječaja Kanižajada – Limačijada, inspiriranu leptir-mašnom, koju je rado nosio pjesnik Pajo Kanižaj, oblikovala je akademska slikarica i skulptorica Marija Vuletić. Na svečanosti je Neva pročitala svoje pjesme. Njezina učiteljica je Ljiljana Rinkovec, dipl. učiteljica RN.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije