RAZMJENA UČENIKA

PRVA OŠ ČAKOVEC Učenici Andro, Marko, Dora, Irina i Sara na razmjeni u Češkoj

Od 25. do 29. ožujka u partnerskoj školi u Velka Bistrice u Češkoj, održala se kratkoročna razmjena učenika u projektu Erasmus+ Young Entrepreneurs in Action na kojoj sudjelovali učenici iz Portugala, Turske, Italije, Rijeke i Čakovca.

Kratkoročna razmjena učenika se održala u vrijeme obilježavanja Europskog tjedna novca pa su učenici i njihovi učitelji prigodno, učili i radili u međunarodnim timovima razvijajući vlastitu financijsku pismenost i poduzetničke vještine.

Svi sudionici su sudjelovali na radionici planiranja godišnjeg kućnog budžeta, aktivno su sudjelovali u radionicama izrade različitih predmeta, razvijali vlastitu financijsku pismenost, učili o riziku, različitim valutama i slično. Učenici su posjetili Fort Science – interaktivni znanstveni muzej koji na razigran i zabavan način predstavlja prirodne i društvene znanosti.

Učenici su upoznali povijest, geografski značaj, kulturu i tradiciju regije i grada Olomouc. I. osnovnu školu su predstavljali učenici Andro Golub, Marko Šarić, Dora Gašparić, Irina Šincek i Sara Barić u pratnji učitelja Branka Vujnovića, Filipa Cara i Ivane Ružić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije