WORLDSKILLS CROATIA 2019.

ETŠ ČAKOVEC Sudjelovat će na najvećem europskom strukovnom natjecanju, bit će i domaćin u jednoj disciplini

Petstotinjak najboljih učenika strukovnih škola natjecat će se u više od 40 strukovnih disciplina

U petak, 21. ožujka u holu Ekonomske i trgovačke škole Čakovec održana je konferencija povodom predstavljanja Državnog natjecanja učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019. koje će se održati na Zagrebačkom velesajmu od 26. do 28. ožujka.

Na samom početku službenog dijela sve učenike i posjetitelje pozdravila je ravnateljica ETŠ Čakovec Bosiljka Vinković Kukolić, koja je ukratko predstavila najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe.

– Naša je želja upoznati javnost s novim konceptom strukovnih natjecanjima usklađenih sa standardima europskih i svjetskih natjecanja mladih u strukovnim vještinama. Natjecanje WorldSkills promiče izvrsnost u području razvoja vještina i kompetencija te podiže svijest o važnosti strukovnog obrazovanja.

Naša je škola ove godine domaćin natjecanja u disciplini ‘Poduzetništvo’, što je nemjerljiv značaj za našu školu upravo zbog promocije strukovnih zanimanja te izvrsnosti u radu naše škole – istaknula je ravnateljica.

U iznošenju detalja provedbe sudjelovala je i profesorica Ina Varga Podvezanec kojoj su se u Organizacijskom odboru pridružili profesori i profesorice Sara Novak, Nina Carević Novak, Nina Smiljanić, Goran Okun i Josip Posavec. Petstotinjak najboljih učenika strukovnih škola natjecat će se u više od 40 strukovnih disciplina u kojima će prezentirati stručne kompetencije te demonstrirati vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka.

U timskoj disciplini Poduzetništva ETŠ Čakovec predstavljaju učenici 4.b razreda Barbara Pleh, Dajana Posavec i Rafael Škvorc s mentoricom Andrijanom Vršić, koji su danas prezentirali svoj zadatak. U disciplini Poslovanja recepcije hotela školu će predstavljati Bruno Zadravec, učenik 4.HT razreda, koji će pokazati znanja i vještine u području poslovanja recepcije hotela za što ga je pripremala profesorica Marina Branilović.

Pred natjecateljima u disciplini Računovodstva ove se godine našao potpuno novi model zadatka koji učenici rješavaju uz djelomičnu primjenu računovodstvenog programa namijenjenog malim poduzetnicima. Na državnoj razini natjecanja sudjeluje deset najboljih učenika među kojima je i učenica 4.B razreda ETŠ Čakovec Ivana Srša koju je za natjecanje pripremala profesorica Zlatica Štefić.

Na Zagrebačkom velesajmu također će se održati Smotra i sajam vježbeničkih tvrtki, gdje se među petnaest najboljih našla tvrtka Aronix d.o.o. koju vode učenici 4.G razreda ETŠ Čakovec Sven Kraljić, David Kolarić i Paula Grabar pod vodstvom profesora Bojana Zvonara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije