MALI PLANINARI

‘FTIČEKI’ NA SLJEMENU Doživljaja više nego Horvatovih stuba

Mali planinari beličke osnovne škole osvojili su najviši vrh Medvednice - Sljeme

Nakon zimskog sna, u subotu, 16. ožujka ‘Ftičeki’, mali planinari beličke osnovne škole, osvojili su najviši vrh Medvednice – Sljeme.

Ftičekima je ovo tek druga školska godina djelovanja, ali doživljaja ne nedostaje. Dolaskom ljepšeg vremena krenule su nove avanture. Razigrana i uvijek dobro raspoložena dječja ekipa, stručni vodiči PD Bundek, Sonja Vržić, Zlatko Mihocek i Zoran Marcijuš i nekoliko iskusnih planinara uvijek spremnih na pomoć, dobro uigrana ekipa učiteljica – Silvija Micek, Violeta Mak, Anita Sečan, Nina Magdalenić-Veselko i Ivana Pavlic i nekoliko roditelja u pratnji već je provjereni recept za divan ispunjeni dan.

Usprkos ranom jutarnjem polasku, Ftičeki su uživali u laganoj jutarnjoj šetnji od Šestina šumskom stazom išaranom proljetnicama uz potok Kraljevec do Kraljičinog zdenca. Staza od Kraljičinog zdenca do planinarskog doma Grafičar umorila je male planinare. Zbog hladnog vjetra, okrepa i odmor kod doma nisu dugo potrajali, a uspon do vrha se isplatio. Ugodna temperatura, novi pečati u planinarskim dnevnicima, uživanje u vidicima, fotografiranje kod TV tornja, razgled ski staze i gornje stanice žičare Crvenog spusta opravdali su umor u nogama.

Kratka vožnja autobusom bila je dovoljna za punjenje baterija pa su učenici s lakoćom savladali svih petstotinjak Horvatovih stuba u oba smjera. Na povratku domovima nakratko su udahnuli dašak prošlosti pod Gupčevom lipom i kod spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu.

Ftičeki i Bundeki još su jednom uspješno proširili riznicu sjećanja. Avanture, doživljaji i anegdote prepričavat će se još dugo nakon što prestanu boljeti noge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije