ERASMUS+ PROJEKT

SJAJNO ISKUSTVO Učenici i učitelji II. OŠ Čakovec tjedan dana boravili na Cipru

II. OŠ Čakovec bila je domaćin prvog sastanka u rujnu 2017., a posjetili su Portugal, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italiju, Rumunjsku i Cipar

Od 2. do 9. ožujka učenici II. osnovne škole Čakovec Nola Jambrošić i Luka Lukačević, učiteljice Nives Horvat i Branka Lamza i učitelj Gordan Bartolić boravili su u gradu Limassolu na Cipru. Povod je bila aktivnost učenja, poučavanja i osposobljavanja, kao dijela Erasmus+ KA2 projekta “Innovate Together”. Organizator i domaćin bila je 9. osnovna škola Limassol, koju pohađa približno 150 učenika od 1. do 4. razreda.

Sudionici iz Ujedninjenog Kraljevstva, Rumunjske, Poljske, Portugala, Italije i Hrvatske upoznali su se s nastavnim osobljem i učenicima Škole domaćina, sudjelovali na nastavi, kao i cijelom nizu edukacijskih radionica s temama proširene stvarnosti, robotike, 3D ispisa i izrade e-knjiga. Za učenike su organizirane igre matematičke pismenosti, društvene igre na otvorenom i snimanje sedmojezičnog audio-video rječnika.

Nadalje, za sve sudionike organiziran je posjet nagrađivanoj tvornici Engino koja se bavi proizvodnjom setova kocki za djecu, od vrlo jednostavnih do robotskih, kojima se razvijaju kognitivne, motoričke i socijalne vještine. Djelatnici tvornice upoznali su sve sudionike sa svojom vizijom i predstavili proizvodni proces a za učenike je organizirana radionica izrade robotskih vozila. Osim radionica u organizaciji domaćina, II. osnovna škola Čakovec također je dala svoj doprinos programu. Učitelj Gordan Bartolić, koji godinama uspješno vodi Robotičku grupu škole, održao je s učenikom Lukom Lukačevićem radionicu programiranja robotskog vozila. 

Škola domaćin također je za sve sudionike organizirala obilaske starog dijela gradske jezgre Limassola i glavnog grada Republike Cipar, Nicosije. Nadalje, posjetili su selo Lefkara, poznato po čipkarstvu i tradicionalnim građevinama a sudionici su ga upoznali sudjelovanjem u igri snalaženja u prostoru.

Održan je i sastanak koordinatora iz svih sedam zemalja projektnih partnera, na kojem su planirane aktivnosti do kraja projekta. Erasmus+ projekt “Innovate Together” za glavni cilj ima razvijanje osam ključnih kompetencija cjeloživotnog obrazovanja a financiran je sredstvima EU.

Službeno se provodi do kraja kolovoza 2019. Učenici i učitelji II. osnovne škole Čakovec bili su domaćini prvog sastanka u rujnu 2017. a posjetili su Portugal, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italiju, Rumunjsku i Cipar. Posljednji sastanak u projektu održat će se u svibnju u Poljskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije