Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
ŠŠD Ftiči i ŠŠD ČAK na Državnom prvenstvu u šahu

ŠAH

ŠŠD Ftiči i ŠŠD ČAK na Državnom prvenstvu u šahu

Školsko športsko društvo Ftiči, iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, ženska šahovska ekipa, i ŠŠD ČAK 2.OŠ Čakovec, muška ekipa, osvojile su prva mjesta na županijskom natjecanju, koje je održano u Maloj Subotici u studenom prošle godine.

Na Županijskom natjecanju sudjelovalo je 11 osnovnih škola iz Međimurske županije. Kao prvaci  Međimurske županije, ekipe su se plasirale  na Državno natjecanje koje je održano u Vinkovcima od 12. do 14. ožujka, u odličnoj organizaciji Hrvatkog školskog športskog saveza, u hotelu Slavonija,  gdje su sudjelovale 46 ekipe iz cijele Hrvatske. Međimurske ekipe su postigle zavidne rezultate u ovoj jakoj konkurenciji.
Ekipa  ŠŠD Ftiči je nastupala u sastavu: Julia Janković, Hana Halić, Ana Horvat, Mateja Toplek te Anna Blažona. Ekipu je za natjecanje pripremao Dragutin Srnec, trener ŠK Dinamo Palovec, a mentorica je bila prof. Manuela Stričak. Ekipa ŠŠD ČAK je nastupala u sastavu: Ivor Colev,Ivano Lukačević, Fran Janči, Krešo Lapat i Dino Dvanajščak. Ekipu je pripremao i vodio voditelj Zvonko Horvatić.
Učenici su se vratili iz Vinkovaca s puno lijepih dojmova i uspomena na gostoljubive i srdačne domaćine Vinkovčane. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!