ERASMUS+ PROJEKT

FOTO Učenici Gospodarske škole Čakovec izradili animirani film i upriličili scenski nastup na temu migracije

U projekt je uključeno 9 učenika iz Gospodarske škole Čakovec, 17 učenika iz drugih zemalja te 16 nastavnika

Još jedan u nizu projekata Gospodarske škole Čakovec uspješno je proveden te su rezultati suradnje s čak devet europskih škola predstavljeni u petak, 8. ožujka u prostoru Male scene čakovečkog Centra za kulturu, gdje je upriličena priredba. 

Na samom početku programa predstavili su se učenici Gospodarske škole Čakovec, koji su povodom Međunarodnog dana žena posjetiteljicama uručili ruže od papira, radove učenika smjera pomoćni cvjećar.

Na samoj završnici dvogodišnjeg Erasmus+ programa ‘Migration matters’ prikazani su rezultati projekta koji su odrađeni u suradnji sa Školom animiranog filma i Kazališnom družinom Pinklec te školama partnerima iz devet zemalja – Portugal, Španjolska, Francuska, Njemačka, Poljska, Litva, Italija i Grčka. Projekt je započeo 2017. godine, a glavni je cilj proučiti migracijska kretanja ljudi, biljaka, životinja na području zemalja sudionica projekta. 

– U projekt je uključeno 9 učenika iz Gospodarske škole Čakovec, 17 učenika iz drugih zemalja te 16 nastavnika. Do sada brojimo 7 susreta u zemljama s kojima surađujemo na projektu, a još nas očekuje posjet Litvi te završni susret projekta u Španjolskoj – ističe koordinatorica projekta Vesna Stunković, prof. strukovnih predmeta.

U suradnji sa ŠAF-om učenici su radili na migraciji biljaka i životinja, što je rezultiralo kratkim animiranim filmom, dok su uz pomoć Pinkleca upriličili scenski nastup o migraciji ljudi.

– Sretni smo što u školi imamo dobru ekipu koja se rado uključuje u provedbu projekata te tako našim učenicima omogućuje putovanja na stručnu praksu diljem Europe, druženje i edukaciju – rekao je ravnatelj Gospodarske škole Renato Vinko.

Učenici Gospodarske škole u sklopu projekta obavili su monitoring orhideja i invazivnih biljaka na njihovom staništu, surađivali su s Javnom ustanovom za zaštitu prirode Međimurske županije, a krajnji rezultati projekta bit će online brošura o bioraznolikosti te invazivnim biljkama i životinjama na području Međimurja, Hrvatske i u zemljama sudionicima projekta. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije