borba protiv vršnjačkog nasilja

ETŠ ČAKOVEC Forum kazalištem do nenasilja: Prikazali realistične životne situacije vršnjačkog nasilja

- Prepoznatljivom sinergijom učenika i nastavnika, u toplom ozračju slavili smo različitost i ljubav u ružičastim nijansama te 'pokazali zube' nasilju - kažu iz ETŠ Čakovec

Učenici i djelatnici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec aktivni su dionici u borbi protiv vršnjačkog nasilja pa su stoga povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja 27. veljače uprizorili stvarnu, realističnu životnu situaciju koja se odigrala u učionici 2.UR.

Naime, učenici 2.UR razreda uz nesebičnu pomoć učenica 4.B Helene Kolman, Ive Rob i Karoline Škvorc te pedagoginje Dunje Sarap Mišić tehnikom forum kazališta prikazali su realistične životne situacije vršnjačkog nasilja. Učenici su pokušali dijalogom, nenasilnim djelovanjem i konstruktivnim rješavanjem sukoba kroz glumu riješiti prikazane situacije iz stvarnog života.

Ušavši u ‘tuđe cipele’ osvijestili su osobne potrebe i potrebe drugih te naučili da ne smiju biti pasivni promatrači, već mogu i moraju reagirati, djelovati i mijenjati stvari. Taj dan su ETŠ-ovci ponosno obukli ružičaste majice te pokazali da nasilje nema opravdanja!

– Prepoznatljivom sinergijom učenika i nastavnika ETŠ, u toplom ozračju slavili smo različitost i ljubav u ružičastim nijansama te “pokazali zube” nasilju. Ne zaboravite – Nasilje prestaje ovdje! – kažu iz ETŠ Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije