NIZ SJAJNIH REZULTATA

SVESTRANI GIMNAZIJALCI ‘Rasturaju’ u jezicima i matematici, odlično igraju odbojku, a peku i krafne

Učenici čakovečke gimnazije iskazali su se u natjecanjima iz engleskog i njemačkog jezika, matematike, odbojke, a sve su 'začinili' odličnim krafnama

Vijesti o nizu sjajnih rezultata stižu iz čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog.  Nakon Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika Gimnazija ima razlog za ponos jer je u kategoriji trećih razreda prvo mjesto osvojila Dina Žužul, a u kategoriji drugih razreda prva je bila Jelena Bakač.

Za Jelenom, sa samo jednim bodom manje, zaostaju Melani SršaKarlovčec i Bianka Žganec. Mentorice su im bile profesorice Nada Medved i Vesna MalekociTarandek.

Odlične rezultate postigli su i na natjecanju iz engleskog jezika. Najbolji ‘Englezi’ škole su u kategoriji drugih razreda županijska prvakinja Marta Novak i viceprvakinja Nika Jaušovec, a u kategoriji četvrtih razreda Luka Jalšovec koji je osvojio treće mjesto. Mentori su im bili profesor Petar Pavlic i profesorica Elvira Dolenec

Da im nisu samo jezici jača strana, pokazale su i odbojkašice koje su bile srebrne na Županijskom natjecanju u odbojci. U konkurenciji četiriju srednjih škola, najprije su pobijedile ekipu Srednje škole Čakovec, da bi u neizvjesnoj, kvalitetnoj i nadasve borbenoj finalnoj utakmici tijesno izgubile od ekipe ETŠ-a.

Za ‘Gimnazijalac’ su igrale Iva Bulović, Monika Lovrec, Tiara Žibek, Hana Pospiš, Klara Buhanec, Lana Novak, Nika Germek, Lucija Nađ, Lorena Novak, Jelena Remenar, Lorena Remenar i Ivana Zadravec. Djevojke je za natjecanje pripremala i vodila Ivia Trupković, mag. cin. 

Održano je i proljetno kolo MAT lige, a gimnazijalci su postigli izvrsne rezultate. U kategoriji B osvojili su prvo mjesto, a u kategoriji A drugo i peto!

Iva Bulović, Dijana Tot, Antonela Hamer i Ema Bilaver čine B ekipu. Filip Vinković, Martin Josip Kocijan, Paula Horvat i Jelena Kovačić članovi su A1 ekipe, a A2 ekipu čine Laura Horvat, Lana Šprajc, Petar Belošević i Ivan Premuš.

– Preostaje još jedno kolo, a mi držimo palčeve da naši izvrsni matematičari i u posljednjem krugu ostvare ovako dobre rezultate! – kažu iz Gimnazije.

A da je vrijeme fašnika, moglo se vidjeti i u ovoj čakovečkoj školi. Svi peku krafne, pa i polaznici nastave Životnih vještina u Gimnaziji.

Tko je ikad probao peći krafne, zna da je to teško i često neuspješno, ali naši kulinarski majstori nisu pokleknuli pred izazovom i uspjeli su – rekli su iz Gimnazije Josipa Slavenskog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije