Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
Nasilje prestaje ovdje!

3. OŠ ČAKOVEC

Nasilje prestaje ovdje!

Učenici 3. b razreda 3. osnovne škole Čakovec, sa svojom učiteljicom Nadom Kozjak, aktivno su se uključili u borbu protiv vršnjačkog nasilja.

Tako su u srijedu, 27. veljače 2019. na Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja obukli ružičaste majice i hrabro govorili o vršnjačkom nasilju. Ispisali su poruke svojim vršnjacima u kojima pozivaju na mirno rješavanje problema, na ljubav, a ne mržnju. Poslušali su i poruku predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović te se složili da 'Jezik nasilja je jezik slabića'.

Danas se većina škola u Hrvatskoj deklarira kao mjesta nulte tolerancije na nasilje. Na žalost, svakodnevno čitamo o raznim situacijama nasilja u našim školama. Osnovne škole bi prvenstveno trebale biti odgojne ustanove, ali bez potpore roditelja i cijele zajednice njihovi pokušaji da odgoje djecu često ne donose rezultate.

Učenici 3. b razreda su se složili da nasilju nije mjesto u njihovom razredu, da nema opravdanja za nasilje i da se nasilje ne bi smjelo tolerirati u našem društvu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!