O ČITANJU I PISANJU

KNJIŽEVNI SUSRET Književnica i dramaturginja Nives Madunić Barišić posjetila Treću osnovnu školu Čakovec

Nives Madunić Barišić radi kao kao urednica-dramaturginja na HRT-u, gdje uređuje dramsku emisiju 'Radio igra za djecu i mlade'.

Književnica i dramaturginja Nives Madunić Barišić posjetila je u utorak, 26. veljače, Treću osnovnu školu Čakovec.

Nives Madunić Barišić radi kao kao urednica-dramaturginja na HRT-u, gdje uređuje dramsku emisiju ‘Radio igra za djecu i mlade’.

Za djecu je napisala nekoliko tekstova ‘Priča o zelenoj princezi’, ‘Čuvar staklenog grada’, ‘Mala zelena gusjenica’. Neki od njih igrani su na radiju, a drugi u kazalištima.

– Osobito je ponosna na dvije nagrade Mali Marulić za dramske tekstove za djecu ‘Naša je mama postala zmaj’ te ‘Ispod zvončića se rodio kraljević’. Književni susret osmislili su i vodili članovi novinarsko – medijske skupine Roko Uroda, Matija Levačić, Morena Desnica, Stjepan Ružić i Nera Preksavec, a tijekom zanimljivog i dinamičnog susreta punog pozitivne energije i dobrih vibracija, razgovaralo se o važnosti pisanja i čitanja, ali i o obiteljskim odnosima, odnosima između braće i sestara te o djetinjstvu kao najvažnijem dijelu čovjekova života koje se zauvijek pamti – stoji u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije