SJAJAN USPJEH

IDE NA DRŽAVNO Ivana Oršuš najbolja na međužupanijskom natjecanju frizera!

Ova učenica Gospodarske škole Čakovec bila je najbolja u konkurenciji šest škola i plasirala se na državno natjecanje WorldSkills Croatia

Gospodarska škola Čakovec je 15. veljače bila domaćin međužupanijskog natjecanja frizera. Natjecalo se osam učenika srednjih škola iz Đurđevca, Garešnice, Virovitice, Siska, Varaždina i Čakovca.

Prvi puta nakon dugo vremena natjecanje se odvijalo prema novom modelu te je bilo iznimno zahtjevno. U ukupnom plasmanu učenica Ivana Oršuš iz Gospodarske škole Čakovec osvojila je prvo mjesto te se plasirala na državno natjecanje WorldSkills Croatia. Ivanu je za natjecanje pripremala njezina mentorica Nives Kocijan.

Natjecanje je provedeno u dva različita modula. Modul A sastojao se od izrade ženske frizure na dugoj, obojanoj i raspuštenoj kosi prema zadanoj fotografiji i modul B muško moderno šišanje i bojanje – ulična moda prema zadanoj shemi.

U prvom zadatku natjecatelji su u vremenu od 3 sata trebali obojiti kosu u ljubičaste nijanse, oprati je i njegovati te završno oblikovati žensku frizuru na dugoj i raspuštenoj kosi. Dnevna frizura u svom završnom izgledu smjela je biti samo 30% podignuta, a ostatak kose raspušten.

Ekstenzije i ukrasi za kosu bili su zabranjeni, kao i odijevanje i ukrašavanje modela lutke. Drugi zadatak sastojao se od muškog modernog šišanja prema zadanoj shemi, bojanja kose u narančaste tonove i oblikovanja frizure tzv. ulične mode. Vrijeme za izradu zadatka bilo je 2 i pol sata.

Oba modula učenici su radili na modelima lutke. Sve lutke po dužini i boji kose prije početka izrade modula morale su biti jednake za sve natjecatelje. Natjecateljske radove ocjenjivalo je prosudbeno povjerenstvo koje su činili ugledni međimurski frizeri Melita Balenta, Sanja Slaviček i Darko Purić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije