ERASMUS+ PROJEKT

PUT U GRČKU Troje učitelja iz OŠ Strahoninec učilo o glazbi u grčkom gradu Trikala

Učitelji Aleksandar Rebernik, Petra Žganec i Ana Horvat proveli su nezaboravne dane, a okušali su se i u popularnom grčkom plesu sirtaki

Od 18. do 22. veljače, učitelj Glazbene kulture Aleksandar Rebernik te učiteljice razredne nastave Petra Žganec i Ana Horvat iz OŠ Strahoninec u sklopu Erasmus+ KA2 projekta ‘Let’s cross the boundaries of primary education together’, posjetili su Privatnu školu Atena u gradu Trikala u Grčkoj.

Uz domaćine i kolege iz Češke, Njemačke, Danske i Španjolske, tjedan dana su se bavili temom ove mobilnosti – glazbom. Upoznali su autohtonu grčku glazbu, razvoj Rebetika – grčke, takozvane, underground glazbe, spoja jazza i bluesa, prisustvovali probama školskog zbora i nastavi Glazbene kulture. Uz to, svi sudionici su se okušali u plesu i naučili plesati popularni sirtaki – ples koji se pamti iz kultnog filma Grk Zorba.

Za završnu svečanost, učitelji i učenici škole priredili su koncert za partnere i domaću publiku. Kao rezultat ove mobilnosti, objavljen je još jedan u nizu projektnih časopisa koji je dostupan na e-Twinning mrežnim stranicama projekta te u tiskanom obliku u svakoj partnerskoj školi. Privatna škola Atena osnovana je 2001. godine, a smještena je izvan grada u mirnom okruženju s pogledom na veličanstveni masiv Meteora koji su učitelji također posjetili i razgledali.

275 učenika od 12 do 18 godina, 28 stalno zaposlenih učitelja i 6 honorarnih učitelja, svakodnevno radi i uči u 30 učionica i kabineta za praktični rad. Uz redovnu nastavu, u školi se organiziraju izvannastavne aktivnosti prema afinitetima i sposobnostima učenika: od dodatne matematike, glazbe, sportova itd. te se tako otkrivaju mnogi talenti o čemu svjedoče uspjesi na Matematičkoj olimpijadi te brojne nagrade jednome učeniku u polju skladanja filmske glazbe.

Uz Erasmus+ projekte, škola je uključena i u projekte Euroscola, e-Twinning i European Youth Parliament u kojima također realiziraju mnoge mobilnosti te stječu hvalevrijedna iskustva koja implementiraju u svoj rad. Iduća mobilnost realizirat će se u Danskoj, a teme su povijest i umjetnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije