Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FOTO Srednjoškolci pokazali svoje stvaralaštvo na županijskoj smotri LiDraNo 2019.
Stjepan Hranilović

ŽUPANIJSKA SMOTRA

FOTO Srednjoškolci pokazali svoje stvaralaštvo na županijskoj smotri LiDraNo 2019.

'LiDraNo je festival riječi, a svaki čovjek vrijedi onoliko koliko vrijedi njegova riječ'

Graditeljska škola Čakovec bila je organizator i domaćin županijske Smotre srednjih škola Međimurske županije LiDraNo 2019. godine koja je održana u petak, 22. veljače 2019. u Centru za kulturu Čakovec.

Županijska smotra Lidrano za učenike srednjih škola Međimurske županije Fotogalerija

- LiDraNo je festival riječi, a svaki čovjek vrijedi onoliko koliko vrijedi njegova riječ. Stoga, ako uzmemo u obzir sve riječi koje su napisane u zborniku, koje su otpjevane i odglumljene na ovim smotrama, tada možemo biti sigurni da naš kraj ima budućnost jer su naši mladi bogati riječima - poručio je ravnatelj Graditeljske škole Zvonko Ladić pohvalivši sve profesore i djelatnike svoje škole koji su bili uključeni u organizaciju  Smotre, na čelu s predsjednicom Županijskog povjerenstva za LiDraNo 2019. godine, profesoricom Tamarom Oletić.

Na smotri je prezentirano 17 literarnih radova, 2 školska lista, 2 radijske emisije, 9 samostalnih novinarskih radova, a publika koja je ispunila dvoranu uživala je u 16 pojedinačnih i skupnih scenskih nastupa. Na samom početku himnu i splet međimurskih pjesama izveo je Zbor Graditeljske škole Čakovec pod ravnanjem profesorice Martine Pongrac, a ovogodišnji LiDraNo otvorio je župan Međimurske županije Matija Posavec.- Važnost LiDraNo-a je u tome što mladi mogu pokazati svoje talente i stvaralaštvo. Svi vi, učenici, mentori i ravnatelji, možete biti ponosni na svoj rad i trud, a mi Međimurci što na ovako malom prostoru imamo toliko potencijala i kreativnosti - rekao je župan Posavec.

Sve srednje škole s područja Međimurske županije sudionici su Smotre, a najbolji odabrani iz svake kategorije predstavljat će Međimursku županiju na državnoj smotri u Primoštenu od 25. do 29. ožujka. 

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!