Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
VITEZOVI PROLJETNE LIVADE Dobitnice Zlatnog pera su Tea Milašin i Matea Sentivanac iz Osnovne škole 'Dr. Stjepan Ilijašević'
Ilustracija

NATJEČAJ

VITEZOVI PROLJETNE LIVADE Dobitnice Zlatnog pera su Tea Milašin i Matea Sentivanac iz Osnovne škole 'Dr. Stjepan Ilijašević'

Timovi od jednog učenika nižeg i jednog učenika višeg razreda trebali su napisati nastavak na neku priču koju su dobili od udruge 'Mlada pera' ili vlastitu cijelu priču.

Nakon isteka roka za pristizanje radova na natječaj 'Vitezovi Proljetne livade' žiri se uhvatio posla i odabrao tri najbolja.

Timovi od jednog učenika nižeg i jednog učenika višeg razreda trebali su napisati nastavak na neku priču koju su dobili od udruge 'Mlada pera' ili vlastitu cijelu priču u kojoj se pojavljuju jedan, dva, tri ili sva četiri 'Viteza Proljetne livade': to su dječak Filip, (izumrla) dodo ptica Picek, (izumrli) baiji delfin Benđi i vrtni patuljak Vanček.

- Kroz svoje avanture oni nastoje djeci približiti prirodu i na šaljiv način neke po prvi puta u njihovom životu susresti s nekim pojmovima kao recimo Down sindrom, haiku poezija, različitost ljudi - stoji u priopćenju.

d21a6030757bff716f521ac0662695ee.jpg?v=2Slikovnica će imati 36 stranica A4 formata i u tijeku je izrada ilustracija vještog tima Fantasy Factory koji ili obrađuje pristigle ilustracije samih autora ili crta vlastite ilustracije.

Dobitnice Zlatnog pera su Tena Milašin i Matea Sentivanac iz OŠ Dr. Stjepan Ilijašević, Oriovac, mentorica Svjetlana Milašin, za priču Benđijeva avantura.

Dobitnici Srebrnog pera su Filip Novak i Leona Novak iz OŠ Gornji Mihaljevec, mentorica Lidija Novak Levatić, za nastavak priče Dječak zvan Filip.

4c9bbb8efee30476c335f7bca6a2ab0d.jpg?v=8Dobitnici Brončanog pera su Luka Taslak i Petar Taslak iz OŠ Petra Zrinskog, Zagreb, mentorica Dijana Grbaš Jakšić za priču Slomljeno krilce vrapčića Richarda.

Autori čije će se priče još naći u slikovnici su: OŠ Ksaver Šandor Đalski, Donja Zelina: Valentina Krajina i Karlo Krajina.

Osnovna škola Gornji Mihaljevec: Anesa Knezić i Anamarija Knezić, Lea Posel i Teo Posel, Bruno Polanec i David Polanec, Tia Kos i Tara Kos (mentorica: Lidija Novak Levatić).

Osnovna škola Ljubešćica: Elena Brčina i Jasmina Klopotan (mentorice: Božica ŠantekSanja Horžić).

445ebf6b7850b56ad3e9a55da5042c08.jpg?v=1OŠ Josipa Lovretića, Otok: Antonio Marić i Andrea Marić, Iva Martinović i Mia Martinović, Lorena Dabro i Petra Trbljanić, Franjo Radošević i Gabrijel Sunđi (mentorice: Martina BakovićAntonela Jelić i Irena Jurić).

Osnovna škola Petra Zrinskog iz Zagreba: Marija Zubak i Andrija Zubak, Grigor Vučevac i Marko Vučevac, Talia Drašković i Petar Dragia, Lara Čabraja Rukavina i Enea Kulenović Gudan, Dorotea Stjepčević i Ante Alić (mentorica Dijana Grbaš Jakšić).

Svi nabrojani mladi autori i njihove školske knjižnice dobit će svoj primjerak slikovnice čim izađe iz tiska, a već 1. travnja počinje novi natječaj 'Različitim jezicima na istome putu'.

- Do tada, a i nadalje, svi osnovnoškolci, srednjoškolci, studenti, ma bilo koja generacija, šaljite nam i dalje svoje literarne uratke na bilo koju temu u bilo kojem obliku za objavu na portalu Top generacija - stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!