I. OŠ ČAKOVEC

SJAJNO ISKUSTVO Učenici na terenskoj nastavi u Zagrebu učili o programiranju

Šesnaest učenika posjetilo je Zagreb, a glavni cilj posjeta bio je razvoj digitalnih vještina i financijske pismenosti

Šesnaest učenica i učenika petih razreda I. osnovne škole Čakovec u pratnji ravnatelja Siniše Stričaka i učiteljice informatike Ivane Ružić, 18. veljače je sudjelovalo na terenskoj nastavi u Zagrebu.

Učenici su sudjelovali na radionici programiranja u iTraineru, Apple certificiranom edukacijskom centru gdje su upoznali programski jezik Swift, razvijali vještine programiranja i računalnog razmišljanja koristeći različite aplikacije na iPadima. Programiranje je nova vrsta pismenosti, a potražnja programera na tržištu rada svakim danom je sve veća i veća.

Učenici su posjetili i Algebru te upoznali i aktivno sudjelovali na radionici iz programa Digitalne akademije koja se provodi širom Hrvatske sa ciljem razvoja kreativnosti, timskog rada i digitalnih vještina. Digitalne vještine su ključne vještine za učenje, rad i aktivno sudjelovanje u društvu, a podrazumijevaju sigurno i odgovorno korištenje tehnologije za komunikaciju, informiranje i rješavanje različitih zadaća i problema u svim aspektima života.

Za kraj, učenici su posjetili jedini muzej novca i vrijednosnih papira u Hrvatskoj koji se nalazi u Privrednoj banci Zagreb. Učenici su upoznali povijesni razvoj novca i vrijednosnih papira, naučili o važnosti i mogućnostima štednje, upravljanja novcem i razvijali vlastitu financijsku pismenost kao temelj za sigurnu financijsku budućnost.

Terenska nastava dio je projekata Erasmus koji se provode u I. osnovnoj školi Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije