Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FOTO Prekrasno Valentinovo u OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici
Iva Mihalic Krčmar

FTIČEKI SE ŽENIJU

FOTO Prekrasno Valentinovo u OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici

Stjepan Toplek i Nina Cirkvenčić imali su najviše sreće na Plesu srca, dok je titulu najboljeg razreda škole i nagradno putovanje u Zagreb osvojio 6.a razred

Čak 190 plesača iz devet razrednih odjela od 5. do 8. razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica natjecalo se u četvrtak, 14. veljače s dva tradicionalna plesa iz Međimurja za titulu najboljeg razreda škole.

U drugom dijelu programa u tradicionalnom Plesu srca sudjelovalo je 27 parova, a najviše sreće imali su Stjepan Toplek i Nina Cirkvenčić.

Učenici su se pripremali na nastavi tjelesno-zdravstvene kulture uz svoje profesorice Manuelu Stričak i Doru Puklek. Koreografije su osmislili i pomogli u pripremama članovi KUU Zvon Tino Jelenić i Barbara Križaić

Učiteljica likovne kulture Petra Sokač s učenicima 5. i 6. razreda prostor sportske dvorane pretvorila je u prekrasan plesni podij. Osim plesova, program je bio ispunjen pjevanjem i ljubavnim recitacijama. Odlične voditeljice Martu Žulić i Lenu Marčec pripremila je učiteljica Nevenka Polanec Petek, učitelji Štefica Hajdarović i Hrvoje Krištofić uvježbali su mali i veliki zbor, recitatore je pripremala učiteljica Ljerka Jezernik, a za glazbu je bio zadužen Danijel Škvorc.

Cijeli program zabilježila je medijska grupa i njihova učiteljica Nikolina Hampamer. U ocjenjivačkom sudu bili su učitelji Manuela Stričak, Marija Jelenić, Tino Jelenić, Željka Štampar Zamuda, Petra Sokač, Dora Puklek, Barbara Križaić i Hrvoje Krištofić. Jednoglasnom odlukom najboljim je proglašen 6.a razred koji je bio najtočniji u izvedbi i s najviše plesne energije.

Najbolji razred osvojio je nagradno putovanje u Zagreb gdje će posjetiti naš najbolji profesionalni folklorni ansambl LADO. Ovogodišnji program Valentinova dio je Erasmus+ projekta Tragovima kulturne baštine koji se provodi u školi, a koordinatorica projekta je prof. Manuela Stričak.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!