VALENTINOVO U ŠKOLI

OŠ SV. MARTIN NA MURI Ftičekove kolače pekli i o Valentinovu učili

Na osobit način su učenici OŠ Sv. Martin na Muri obilježili ovogodišnje Valentinovo, blagdan posvećen svetom Valentinu, a u međimurskom puku označenom kao danu kad se ftičeki ženiju

U novije, komercijalnije vrijeme je Valentinovo dan zaljubljenih. Učitelji predvođeni v.d. ravnateljicom profesoricom Petrom Novinščak učenike su pozvali da u školu dođu bez knjiga i u školskim torbama donesu društvene igre. Naravno da su učenici poziv ozbiljno shvatili i ponijeli sa sobom sve što nije fizika, biologija, matematika, kemija i drugo, a dočekao ih je do sada neviđen ambijent, kao i ikona u spremanju starinskih jela, Ružica Bogdan iz Marofa.

Ovaj put Ružica je došla kako bi djeci pokazala izvorni način spremanja i pečenja ftičekovih kolača, tako posebnih i najukusnijih na Valentinovo. Dječica su sve gledala i poslušala te tako naučila mnogo toga o ftičekovim kolačekima, o Valentinovom doma i u svijetu. Učitelj povijesti Jurica Novak organizirao je pub kviz, a učenici su pokazali vrsno znanje i dobro se zabavila.

Ljepotu dana na Valentinovo svojim nastupom obogatio je Veliki školski zbor, kao i tamburaši te vokalni i glazbeni solisti. Sve je bilo za pet, upravo kako se i zove himna škole – Svi za pet. U Svetom Martinu na Muri drugačije i ne može, nego za pet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije