NATJECANJE IZ IINFORMATIKE

MLADI INFORMATIČARI Iznadprosječni rezultati na školskom natjecanju iz informatike

Centar izvrsnosti iz informatike već sada je opravdao svoj rad kroz brojnost i izvrsne rezultate i na ovom natjecanju

U petak, 25. siječnja 2019. godine, održana je školska razina natjecanja iz informatike. Polaznici Centra izvrsnosti iz informatike koji organiziraju Mladi informatičari Strahoninca (MIS) u suradnji s Međimurskim informatičkim klubom (MIK), Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje (TICM), Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec i III. OŠ Čakovec, a uz potporu Međimurske županije i Ministarstva znanosti i obrazovanja, postigli su iznimne rezultate gledano na županijskom, ali i državnom nivou.

Tim rezultatima vrijedi pridodati i suradnju s Pučkim otvorenim učilištem Varaždin u suradnji s kojima se provodi tečaj i priprema djece i u Varaždinu. Sve zajedno, radi se o oko 70 natjecatelja, što je doista impozantna broj, ako uzmemo u obzir da se radi o kategorijama vezanima uz programiranje (računalno razmišljanje), a koje su najcjenjenije u gospodarstvu.

Spomenimo najuspješnije.

Kategorija Algoritmi (programski jezik Python/C/C++)- osnovne škole – voditelj Dejan Drabić

Međimurska županija

Svi gore navedeni učenici plasirali su se na županijsku razinu natjecanja koja će se održati 15.2.2019. godine.

Samo oni najbolji, gledajući rezultate cijele države zajedno, imati će priliku plasirati se na državnu razinu natjecanja. Neovisno o tome što su Algoritmi najkvalitetnija kategorija, iznimno malo djece iz tih kategorija moći ostvariti taj plasman. Konkretno, po 7 učenika 5. i 6. razreda OŠ, po 10 učenika 7. i 8. razreda OŠ te po 11 učenika svakog razreda SŠ.

Centar izvrsnosti iz informatike već sada je opravdao svoj rad kroz brojnost i izvrsne rezultate i na ovom natjecanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije