20. GODIŠNJICA

SREDNJA ŠKOLA PRELOG ‘Svečano smo obilježili prvih 20 uspješnih godina’

Veliki jubilej proslavila je Srednja škola Prelog

Srednja škola Prelog proslavila je vrijedan jubilej, čak 20 godina uspješnog rada, a tim povodom poslali su nam priopćenje koje prenosimo u nastavku.

– U petak, 8. veljače svečanom akademijom u Domu kulture Grada Preloga proslavili  smo 20. rođendan naše škole. Nakon uvodne himne prikazali smo cijenjenim uzvanicima, zaposlenicima i učenicima kraći videouradak kojim smo nastojali obuhvatiti samo najvažnije događaje u proteklih dvadeset godina, od brojnih uspjeha i projekata do različitih oblika suradnje s užom i širom zajednicom. U nastavku programa riječ smo prepustili onima koji su svojim posrednim i neposrednim angažmanom također pridonijeli razvoju Srednje škole Prelog.

Osim zaposlenika, učenika i roditelja, proslavi 20. rođendana naše škole bili su nazočni: ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, biskup Varaždinske biskupije monsinjor Josip Mrzljak, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec,  gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, preloški župnik i donjomeđimurski dekan prečasni Antun Hoblaj, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branko Sušec, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Blaženka Novak, počasni građanin grada Preloga Marijan Ramušćak, ravnatelji srednjih škola, članovi školskog odbora Srednje škole Prelog te brojni drugi uvaženi gosti.

Prisutnima se najprije obratio domaćin, ravnatelj naše škole Tomislav Gregur.

– Želim naglasiti da smo škola koja od samih početaka uspješno osluškuje tržište rada. Stalo nam je do uspješnog zaposlenja svih naših učenika, nakon završenog školovanja učenicima omogućavamo stjecanje dodatnih vještina kroz već spomenute mobilnosti i radom putem učeničkog servisa u suradnji s lokalnim poduzetnicima. Također donosimo strategije i planove za uvođenje novih programa kako bismo se još bolje prilagodili tržištu rada. Danas s nostalgijom govorim o nekim smjerovima koje smo upisivali 1998. godine,  no cilj nam je i dužnost prilagoditi se novim potrebama i modelima ljudskog djelovanja – rekao je.

Iskrene čestitke i Božji blagoslov uputio je i poštovani biskup Josip Mrzljak, a o samog procesa osnivanja ove škole prisjetio se i preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek. Župan Međimurske županije Matija Posavec govorio je o planovima Međimurske županije da SŠP postane centar izvrsnosti u ugostiteljsko-turističkom sektoru.

Na samom kraju prisutnima se obratila i ministrica Blaženka Divjak koja je pohvalila uspješan rad Srednje škole Prelog te zahvalila na svakom osmijehu nastavnika, učenika i njihovih roditelja te na velikom entuzijazmu preloških nastavnika koji pokazuju izvanredne rezultate kao i njihovo uključivanje u kurikularnu reformu podržavajući nove oblike i metode rada aktivno sudjelujući u projektu “Škola za život” naglasivši da je cijeli život zapravo škola.

U nastavku programa prisutni su uživali u spletu međimurskih pjesama u izvedbi školskog zbora koji je pripremila profesorica Katanec, zatim u maestralnom nastupu naše bivše učenice Barbare Zadravec, neizostavni dio ovakvih susreta svakako je naš glazbeni virtuoz Dorian Gašparlin. Cijeli program vodila je već provjereno najbolja voditeljica, Mirna Tomljanović, učenica 3. G razreda.

Svi zaposlenici na kraju susreta pridružili su se ministrici na pozornici i ovjekovječili ovu svečanost. Veliko hvala upućujemo svima koji su sudjelovali u cjelokupnoj organizaciji ove svečanosti – kažu iz Srednje škole Prelog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije