PRIZNANJE ZA ŠKOLU

DEKANOVA NAGRADA: FOI treću godinu za redom vrijednim priznanjem nagradio ETŠ Čakovec!

Ova nagrada za Ekonomsku i trgovačku školu Čakovec potvrda je da rade kvalitetnu pripremu učenika za tržište rada, ali i nastavak školovanja

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec od samog osnutka obrazuje kadrove za rad u ekonomiji, trgovini i poslovnoj administraciji, priprema učenike za tržište rada, ali i nastavak školovanja na višoj stepenici, a za rezultate koje postižu već su okićeni brojnim priznanjima.

Još jedno vrijedno priznanje za svoj rad primili su krajem prošle godine, kad je njihov trud i profesionalnost treću godinu za redom nagradio Fakultet organizacije i informatike dodijelivši im Dekanovu nagradu za najuspješniju školu u 2017./2018. godini. 

To je priznanje koje su zaslužili obrazovanjem mladih ljudi, trenutno studenata Fakulteta organizacije i informatike s najboljim uspjehom, koji su temelje gradili pod mentorskim krilom nastavnika ove srednje strukovne škole.

– Dekanova nagrada Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec priznanje je za kvalitetnu pripremu učenika, trenutno njihovih najboljih studenata, koji su sada također dobitnici dekanovih nagrada. Ponosni smo na brojne generacije naših učenika koji danas uspješno grade karijere, a koji su temelje za svoj rad stekli upravo u ovoj školi.

Također, istaknula bih generacije nastavnika koji su svojim angažmanom pripremali učenike, jer ipak su sva velika priznanja rezultat njihovog predanog rada – rekla je ravnateljica ETŠ Čakovec Bosiljka Vinković Kukolić, koja dodaje kako velik broj bivših učenika na Fakultetu organizacije i informatike odabire smjer Ekonomika poduzetništva, gdje konkuriraju.

Naime, ova nagrada omogućuje odabir jednog učenika kojem će u idućoj akademskoj godini biti osiguran direktan upis upravo smjera Ekonomike poduzetništva. Tog će učenika po završetku ove školske godine predložiti nastavničko vijeće.

Kako ističe ravnateljica, zajedničkim snagama rade na dodatnom poboljšanju edukacije te uljepšavanju srednjoškolskih dana, a planovi za ovu godinu već su jasni. U tijeku je snimanje filma o uspješnim učenicima ETŠ Čakovec, koji će biti prikazan na Danima otvorenih vrata u travnju ove godine.

Također, rade i na ponovnom uvođenju smjera Komercijalist-sportaš. Taj će smjer nastojati provesti već u sljedećoj školskoj godini u jednosmjenskoj nastavi koja će zbog brojnih obveza učenika sportaša počinjati u 9 sati.

– Vjerujem da će društvo prepoznati potrebu za vraćanjem ovog smjera, jer ćemo time uvelike olakšati školovanje sportaša u usponu – ispričala nam je ravnateljica ETŠ Čakovec, Bosiljka Vinković Kukolić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije