Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
NOVA ISKUSTVA Strukovna učiteljica Anica Naranđa dva dana boravila u Italiji na međunarodnom sajmu
Privatna arhiva

SREDNJA ŠKOLA PRELOG

NOVA ISKUSTVA Strukovna učiteljica Anica Naranđa dva dana boravila u Italiji na međunarodnom sajmu

Nova iskustva i informacije prikupila je u Riminiju na Međunarodnom sajmu sladoledarstva, slastičarstva, čokolade, pekarstva i kave

Strukovna učiteljica kuharstva Srednje škole Prelog, Anica Naranđa prošlog je vikenda boravila u Italiji na SIGEP-u, Međunarodnom sajmu sladoledarstva, slastičarstva, čokolade, pekarstva i kave.

Sigep je pokrenut davne 1980. godine na prijedlog talijanskih proizvođača sladoleda, članova obrtničkih udruga, koji su željeli jedan sajam koji će podržati njihovu aktivnost. Danas Sigep potvrđuje svoju ulogu vodećeg svjetskog sajma za profesionalce u području sladoleda, slastičarstva, pekarstva i kave.

Na sajmu su bile predstavljene novosti i trendovi iz sektora slastičarstva, sladoledarstva, čokolade, pekarstva i kave, i to cijeli proces, od sirovina i opreme do namještaja i usluga.

Osim sajma, posjetila je i specijaliziranu trgovinu Fugar koja nudi velik izbor proizvoda za ugostiteljstvo, pekarstvo i slastičarstvo. Ovaj dvodnevni stručni posjet završila je razgledom San Marina, jedne od najmanjih država na svijetu.

Anica Naranđa je naglasila da ovakav oblik sajma otvorenog tipa u Riminiju omogućuje prikupljanje novih ideja i različitih korisnih informacija, neposredan kontakt s ljudima iz struke i razmjenu iskustva, a veliko hvala duguje prijateljici Božici Matjašec koja ju je pozvala na ovaj stručni posjet na temelju dosadašnjeg iskustva s tematskih sajmova ove vrste.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!