25. Hrvatski dječji festival

OŠ GORNJI MIHALJEVEC Jakov Hrašćan s pjesmom Jutarnja rosa među 25 najboljih učesnika

Jakov je odabran među 25 najboljih iz cijele Hrvatske, a pjesma mu je uvrštena i u zbornik Stih i nota, sto divota 2018. Mentorica učenika je Lidija Novak Levatić

20. siječnja 2019. održan je 25. Hrvatski dječji festival u Zagrebu. Održan je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Jakov Hrašćan s pjesmom Jutarnja rosa nastupio je na literarnom dijelu programa i uvršten je među 25 najboljih učesnika HDL-a iz cijele Hrvatske.

Hrvatski dječji festival osmišljen je za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz cijele Hrvatske u tri ravnopravna umjetnička izraza: popularna dječja zborska pjesma te likovni i pjesnički izričaj. Jedinstveni dječji festival, koji svake godine okuplja oko tisuću sudionika, pri čemu se kroz rad sa djecom i stimuliranje prezentacije njihovih talenata i kvaliteta potiču razvojne mogućnosti i utire put stvaranju budućih pjevača, skladatelja, slikara i pjesnika i ove je godine oduševio brojne posjetitelje.

Ove godine OŠ Gornji Mihaljevec po prvi puta je nastupila u kategoriji literarnog stvaralaštva. Zastupao ju je Jakov Hrašćan koji je izveo pjesmu Jutarnja rosa, haiku pjesma za koju ga je nadahnula priroda. Jakov je odabran među 25 najboljih iz cijele R. Hrvatske, a pjesma mu je uvrštena i u zbornik Stih i nota, sto divota 2018. Mentorica učenika je Lidija Novak Levatić.

“Okrugli stolovi” održani su u holu Koncertne dvorane V. Lisinskoga nakon čega su se svi sudionici preselili u samu dvoranu jer im je nagrada bila ulaznica na glazbeni dio festivala. Razigrani zvuci i šareni kostimi nizali su se jedni za drugima, djeca iz cijele Hrvatske pjevala su i plesala, a sve je snimao i HRT. Bilo je to hvalevrijedno iskustvo koje se ne zaboravlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije