PROJEKT ‘1,2,3 PALIM LAMPICU’

FOTO Veleposlanica Australije Elizabeth Petrovic u posjetu ETŠ Čakovec donirala mobilnu učionicu!

Posjet veleposlanice rezultat je suradnje profesora engleskog jezika s veleposlanstvom Australije. Mobilna učionica sadrži brojne edukativne materijale

U ponedjeljak, 14. siječnja profesori i učenici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, kao i sudionici projekta Međimurske županije ‘1,2,3 palim lampicu’ veselo su započeli novo polugodište. U holu škole ugostili su veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj, Njezinu ekselenciju Elizabeth Marianne Petrovic te upriličili prigodnu priredbu.

>> Veleposlanica Australije Elizabeth Petrovic u posjetu ETŠ Čakovec donirala mobilnu učionicu!

Na samom početku priredbe goste i učenike pozdravila je ravnateljica ETŠ Čakovec Bosiljka Vinković Kukolić, a posebnu je dobrodošlicu poželjela upravo veleposlanici Petrovic. U ime Međimurske županije posjetu je nazočila i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

Naime, posjet veleposlanice rezultat je suradnje profesora engleskog jezika s veleposlanstvom Australije, koje je u sklopu projekta školi posudilo mobilnu učionicu za engleski jezik. Mobilna učionica sadrži brojne edukativne materijale, a namijenjena je sudionicima spomenutog projekta, kao i svim njihovim srednjoškolcima te nadarenim učenicima osnovnih škola.

Projekt Međimurske županije ‘1,2,3 palim lampicu’ jedan je od projekata koje uz pomoć mentora provode učenici srednjih škola izvan redovnih školskih aktivnosti. To je projekt koji je urodio izuzetnom suradnjom s veleposlanstvom Australije – rekla je Sandra Herman.

Povodom dolaska veleposlanice učenici su uz pomoć mentora pripremili bogat prigodan program, gdje su pokazali sve što su u sklopu projekta naučili o Australiji. Tako su prezentirali opća obilježja, običaje, specifičnosti, zanimljivosti, izveli hrvatsku i australsku himnu te igrokaz Waltzing Matilda. Njihov je trud u pripremi priredbe, kao i zalaganje na projektu pohvalila veleposlanica, s kojom su kasnije učenici imali priliku odraditi intervju.

– S ponosom mogu reći da sam iz vaših današnjih prezentacija i sama naučila nešto više o Australiji – obratila se učenicima veleposlanica.

– Iskreno se nadam da će edukacijski pribor kojeg nudi Australijsko veleposlanstvo, odnosno mobilna učionica, pomoći još brojnim učenicima, budućim generacijama i profesorima škola. Takva izmjena kulturnih saznanja za nas je vrlo bitna i stoga zahvaljujem na trudu i predivnoj dobrodošlici koju ste za nas priredili – dodala je istaknuvši čvrsto prijateljstvo i dobru suradnju država.

Education kit, odnosno mobilnu učionici predala je na stalno korištenje inicijatorici posjeta i profesorici engleskog i španjolskog jezika Ivani Oreški.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije