stručno usavršavanje

Djelatnici III. OŠ Čakovec u drugo polugodište kreću s novim idejama

Bila je ovo dobra prigoda za razmjenu iskustava, ali i stjecanje novih spoznaja dragocjenih za poučavanje

U petak, 4. siječnja 2019. organizirano je stručno usavršavanje za učitelje, učiteljice i stručne suradnike III. OŠ Čakovec.  Predavanje i radionicu na temu “Upravljanje suvremenim procesima učenja” pripremili su i vodili viši savjetnici za nacionalne programe Agencije za odgoj i obrazovanje Nevenka Jelačić – Lončarić i Tomislav Ogrinšak.

Sudionici usavršavanja slušali su izlaganje o suvremenim metodama i načinima poučavanja, a u praktičnom dijelu raspravljali o različitim oblicima poučavanja i učenja poput rasprave, suradničkog učenja, rada u skupinama ili u paru.

Raspravljalo se i o strategijama kojima učitelj kod učenika može potaknuti razvoj sposobnosti donošenja učinkovitih i kvalitetnih odluka te komunikacijskih vještina koje će im pomoći u svakodnevnom životu, a ne samo tijekom obrazovanja.

Bila je ovo dobra prigoda za razmjenu iskustava, ali i stjecanje novih spoznaja dragocjenih za poučavanje. Obrazovni sustav traži promjene, a da bi one bile kvalitetne, učitelj mora raditi na sebi  jer samo na taj način može se pripremiti za suvremene oblike nastave te učenicima pružiti kvalitetno obrazovanje i pripremiti ih za život. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije