srednja škola prelog

‘BUDI MI PRIJATELJ’ Predblagdansko druženje i priredbe u Srednjoj školi Prelog

Različitim prigodnim točkama poručili smo svima da odbacimo uniforme, izađemo iz kutija, nadiđemo vlastite okvire i prigrlimo druge i drugačije

Prosinački dani svojevrsna su pozivnica da se osvrnemo oko sebe, pogledamo unatrag, promislimo o godini koju ostavljamo iza sebe, dobrim djelima koje smo učinili, lošim stvarima koje bismo trebali promijeniti. Božićno je vrijeme najljepši dio godine kada smo pozvani promisliti o temeljnim ljudskim vrijednostima. 

Već tradicionalna priredba “Budi mi prijatelj” posvećena je našim učenicima 1., 2. i 3. PKS razreda koji su i ove godine dokazali da su prave male zvijezde. Svojim roditeljima, prijateljima i nastavnicima priredili su raznolik program koji je bio u znaku pjesme, recitacija i glume, a nakon izvedbi slijedilo je druženje uz prigodne slastice i osvježavajuća pića. Veliko hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog tradicionalnog predblagdanskog druženja. 

Prvo polugodište zaokružili smo božićnom priredbom “THE BEST OF SŠP” u Domu kulture grada Preloga u prijepodnevnim satima u petak, 21. prosinca. U raznovrsnom programu nastupili su učenici svih razreda te tako pokazali svoju kreativnost, maštovitost i odvažnost. 

Bilo je filma, glume, plesa, pjesme, instrumentala…uglavnom, bilo je vrlo emotivno uz poseban naglasak na temeljne ljudske vrijednosti koje nikad ne smijemo zanemariti. Kaotično je vrijeme u kojem živimo. Kao da se potapamo u naplavinama beskorisnih sadržaja. Laži i obmane uvukle su se u svaku poru našeg postojanja. 

U brojnim izvedbama nastojali smo podsjetiti prisutne da vrijedi promisliti o alarmantnim porukama s društvenih mreža o međusobnoj podršci i uvažavanju, o potrebi da ostvarujemo jednaka prava bez obzira na naše različitosti, koje također upućuju na gorljivu potrebu i pravo čovjeka na vlastiti identitet, ali i osjećaj pripadnosti i prihvaćenosti. 

Različitim prigodnim točkama poručili smo svima da odbacimo uniforme, izađemo iz kutija, nadiđemo vlastite okvire i prigrlimo druge i drugačije. Najljepše božićne želje svima je uputio i ravnatelj Tomislav Gregur.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije