razne aktivnosti

FOTO Mjesec borbe protiv ovisnosti u Graditeljskoj školi Čakovec

Rezultat akcije su su brojni edukativni plakati, straničnici, bedževi, brošure, prezentacije…

Svake se godine u razdoblju od 15.11. do 15.12. obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti i u tom se razdoblju provode različite aktivnosti, a koje za cilj imaju prevenciju ovisnosti.

Usprkos tome što se o ovoj problematici naveliko govori javno i što je javnost upoznata s posljedicama koje za sobom donosi ovisnost, broj ovisnika nije u opadanju, već su se pojavili i neki novi oblici ovisnosti. Jedna od njih jest i ovisnost o internetu, koju nazivaju ovisnošću novog doba, a u porastu je i broj ovisnika o igrama na sreću.
Zato je edukacija o svim opasnostima i posljedicama koje nosi ovisnost više nego dobrodošla, napose među mladim ljudima koji su skloni eksperimentiranju.

U Graditeljskoj školi Čakovec se ovogodišnji Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježio na način da je svaki razredni odjel škole osmislio svoje aktivnosti kojima će ukazati na problematiku ovisnosti i posljedice koje sa sobom donosi. Kao rezultat toga nastali su brojni edukativni plakati, straničnici, bedževi, brošure, prezentacije… 

1.d razredni odjel otišao je još korak dalje i u goste je pozvao poznatu radijsku voditeljicu Višnju Biti, koja je cijeli svoj radni vijek bavila upravo problematikom ovisnosti i koja je učenicima prenijela dio svojeg bogatog iskustva u radu s ovisnicima.

Svi plakati i ostali materijali izloženi su u holu škole tako da ih svi učenici i nastavnici mogu razgledati. Spomenimo i to da su navedene aktivnosti ostvarene u okviru Školskog preventivnog programa, a inicijatorice aktivnosti su školske pedagoginje Marijana Dugandžić Cvetko i Vanja Lajtman.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije