Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
Tjedan matematičke pismenosti u II.OŠ Čakovec
II. OŠ Čakovec

II.OŠ Čakovec

Tjedan matematičke pismenosti u II.OŠ Čakovec

Od 4. do 7. prosinca 2018. u II. osnovnoj školi Čakovec održan je Tjedan matematičke pismenosti. Škola je od početka školske godine 2017/18. uključena u Erasmus+ KA2 projekt Innovate Together, financiran sredstvima EU, čiji cilj je unapređenje osam ključnih kompetencija cjeloživotnog obrazovanja a ovaj tjedan bio je posvećen jednoj od njih - matematičkoj kompetenciji

Cilj aktivnosti bio je učenje matematičkih sadržaja kroz igru i njihova primjena u svakodnevnom životu. Učenici su svaki dan, tijekom velikog odmora, mogli u posebno pripremljenom matematičkom kutku u predvorju škole sudjelovati u matematičko-logičkim igrama. Valja istaknuti da su se između dobro poznatih igri učenici okušali i u onima koje su samostalno osmislili i kreirali.

Jedna od njih je Jezeraš, koja razvija financijsku i matematičku pismenost a druga je Volim Međimurje, društvena igra s pitanjima vezanima uz naš zavičaj, za koje su pitanja sastavljana u razrednoj i predmetnoj nastavi u sklopu prirode i društva, povijesti, prirode i biologije, pri čemu su sadržaji svih predmeta integrirani s matematikom. Podlogu za igru oslikala je likovna grupa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zadnji dan Tjedna matematičke pismenosti bio je posvećen „Lovu na blago“. Cilj igre bio je pomoću aplikacije QR Code Reader učitati i ispravno riješiti matematičke zadatke koji su bili raspoređeni u većini učionica škole te doći do škrinje s nagradom. Kroz ovu igru ujedno je iskušana nova mogućnost iskoristivosti prostora škole.Organizatorica i voditeljica svih aktivnosti Tjedna matematičke pismenosti u II. osnovnoj školi Čakovec bila je učiteljica matematike Nives Horvat a u provedbi aktivnosti sudjelovao je i projektni tim učitelja Škole. Koordinatorica projekta Innovate Together je Branka Lamza, učiteljica engleskog jezika.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!