II.OŠ Čakovec

Tjedan matematičke pismenosti u II.OŠ Čakovec

Od 4. do 7. prosinca 2018. u II. osnovnoj školi Čakovec održan je Tjedan matematičke pismenosti. Škola je od početka školske godine 2017/18. uključena u Erasmus+ KA2 projekt Innovate Together, financiran sredstvima EU, čiji cilj je unapređenje osam ključnih kompetencija cjeloživotnog obrazovanja a ovaj tjedan bio je posvećen jednoj od njih - matematičkoj kompetenciji

Cilj aktivnosti bio je učenje matematičkih sadržaja kroz igru i njihova primjena u svakodnevnom životu. Učenici su svaki dan, tijekom velikog odmora, mogli u posebno pripremljenom matematičkom kutku u predvorju škole sudjelovati u matematičko-logičkim igrama. Valja istaknuti da su se između dobro poznatih igri učenici okušali i u onima koje su samostalno osmislili i kreirali.

Jedna od njih je Jezeraš, koja razvija financijsku i matematičku pismenost a druga je Volim Međimurje, društvena igra s pitanjima vezanima uz naš zavičaj, za koje su pitanja sastavljana u razrednoj i predmetnoj nastavi u sklopu prirode i društva, povijesti, prirode i biologije, pri čemu su sadržaji svih predmeta integrirani s matematikom. Podlogu za igru oslikala je likovna grupa.

Zadnji dan Tjedna matematičke pismenosti bio je posvećen “Lovu na blago”. Cilj igre bio je pomoću aplikacije QR Code Reader učitati i ispravno riješiti matematičke zadatke koji su bili raspoređeni u većini učionica škole te doći do škrinje s nagradom. Kroz ovu igru ujedno je iskušana nova mogućnost iskoristivosti prostora škole.

Organizatorica i voditeljica svih aktivnosti Tjedna matematičke pismenosti u II. osnovnoj školi Čakovec bila je učiteljica matematike Nives Horvat a u provedbi aktivnosti sudjelovao je i projektni tim učitelja Škole. Koordinatorica projekta Innovate Together je Branka Lamza, učiteljica engleskog jezika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije