OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

LIKOVNI NATJEČAJ Nagrađen i uramljen likovni rad Alane Magdić

Tema natječaja bila je 'Velikani hrvatske prošlosti'

OŠ Grigora Viteza i Dječji vrtić Iskrica iz Zagreba treću su godinu zaredom organizirali i kreirali likovni natječaj uz suradnju i potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje radi promicanja interesa za hrvatsku povijest i razvoja likovnih i vizualnih kompetencija.

Tema natječaja bila je “Velikani hrvatske prošlosti”. Motiv je bio hrvatski znanstvenik, vizionar i umjetnik Ruđer Josip Bošković. Natječaj je bio namijenjen djeci vrtićke i rane školske dobi hrvatskog jezičnog područja u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu, raspoređen na pet kategorija. Na natječaj su sveukupno pristigla 1782 likovna rada.

Zadana likovna tehnika rada bila je kombinirana (voštane pastele i vodene boje). U svakoj kategoriji nagrađena su po tri likovna rada i deset pohvaljenih. Učenici OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica sudjelovali su u 2. kategoriji  (od 1. do 4. razreda). 

Među izloženim radovima bio je likovni rad učenice 2. a razreda Zare Jevtić, a trećom nagradom nagrađen je likovni rad Alane Magdić 2. a razred iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Nagrađen rad je bio uramljen, izložen na izložbi i tiskan u prigodnom katalogu. Radovi su nastali pod mentorstvom njihove učiteljice Štefanije Hajdarović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije