dan sv. Ambrozija

Školski medni dan u OŠ Gornji Mihaljevec

Obilježavanje mednog dana samo je dio ovogodišnjeg školskog projekta "Medena priča", koji provode učenici i učitelji razredne nastave u OŠ Gornji Mihaljevec

Povodom obilježavanja dana sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, u školama diljem Hrvatske obilježava se Školski medni dan. U OŠ Gornji Mihaljevec tim su povodom za sve učenike razredne nastave organizirali prigodni program i predavanje pčelara, Željka Trupkovića, predsjednika pčelarske udruge “Agacija”, koji im je na veoma zanimljiv način prikazao i objasnio upotrebu alata i pomagala koja se koriste u radu pčelara.

Sa sobom je donio zaštitna odijela, model košnice i saća, dimilicu te mnoga druga sitna pomagala koja on koristi u svojem radu. Uz to što je učenicima ispričao mnoge zanimljivosti vezane uz pčele i pčelarstvo, s veseljem je odgovarao na mnogobrojna pitanja koja su mu radoznali učenici postavljali.

Osim toga, održana je i prezentacija o važnosti i koristi meda za zdravlje ljudi te na samom kraju i degustacija medenih proizvoda – meda i medenjaka. Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i HPA, od ove godine svi učenici prvih razreda u sklopu Programa školskog mednog dana dobili su staklenku meda hrvatskih pčelinjaka, prigodnu slikovnicu i edukativni letak. Poklone im je podijelio gost – pčelar.

Učenici prvog razreda sa svojom učiteljicom Silvijom Soldat održali su i likovnu radionicu na temu pčela i meda te svojim likovnim radovima zaokružili aktivnosti ovog veselog dana. Obilježavanje mednog dana samo je dio ovogodišnjeg školskog projekta “Medena priča”, koji provode učenici i učitelji razredne nastave u OŠ Gornji Mihaljevec, a koordinira učiteljica Silvija Soldat

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije