OŠ PETAR ZRINSKI ŠENKOVEC

Uspješni na 38. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva ‘Dragutin Domjanić’

Ponosni na postignut uspjeh, vratili su se puni dojmova i planova za sljedeću godinu

U subotu, 20. listopada učenice OŠ Petar Zrinski Šenkovec sa svojim učiteljicama u ranim jutarnjim satima krenule su put Sv. Ivana Zeline, gdje su pozvane povodom 38. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva Dragutin Domjanić. Vozeći se zagorskim bregima koji su se kupali u ranojutarnjoj magli konačno su stigli na svoje odredište.

Na poziv Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina za sudjelovanje na smotri odazvalo se 87 osnovnih škola s ukupno 477 učeničkih literarnih radova. Ocjenjivačko povjerenstvo za objavu u zbirci “Se zmisliš?” odabralo je 79 radova od kojih je 36 bilo odabrano za javno izvođenje. Među 76 objavljena rada nalaze se i dva rada OŠ Petar Zrinski, onaj Mije Šalje, učenice 4.razreda PŠ Mačkovec, mentorice Senke Saško, koja je napisala pjesmu o svom ‘pajdošu Dragecu’ te Dore Fažon, učenice 5.c razreda, mentorice Ladislave ŠestakHorvat, koja je napisala pjesmu ‘kak se negda njena mama sktivočkala’.

Na likovnoj izložbi bili su izloženi likovni radovi koji su ilustracije prije navedenih pjesama i to Noela Novaka, učenika 4.razreda PŠ Mačkovec, mentorice Senke Saško, i Elene Malnar, učenice 1.b razreda, mentorice Ladislave Šestak-Horvat. Ponosni na postignut uspjeh, vratili su se puni dojmova i planova za sljedeću godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije