BRIGA O PTICAMA

Učenici 2. a III. OŠ Čakovec osvojili nagradu Međimurske prirode

Učenici 2. a razreda III. OŠ Čakovec i njihova razrednica Zdenka Novak brinu o pticama, a njihovu je marljivost, upornost i dobrotu odlučila nagraditi i Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, nakon što su sudjelovali u njihovoj nagradnoj igri Brinete li se u ovo pravo zimsko vrijeme o pticama oko nas?

III. OŠ Čakovec je u 2018. godini dobila status Ekoškole. Kako sve ne bi ostalo samo na papiru, vjerno, kako i prošle školske godine tako i ove, brinu učenici 2.a. Nakon teme Životinje u jesen, o kojoj su govorili na satu Prirode i društva te naučili/ponovili razliku ptica selica i ptica stanarica, odlučili su da će pomoći pticama stanaricama.

U svoju zamisao uključili su odrasle članove obitelji i zamolili za pomoć oko izrade kućica za ptice. Organizirali su se na svim poljima, i školskim i obiteljskim. Kućice za ptice nikle su u obiteljskim dvorištima te školskom dvorištu.
Razredna ekipa redovito obilazi kućicu i ostavlja hranu za ptičice. Isto se radi i kod kuće. Za vrijeme vikenda uz pomoć roditelja hrane se i ptice uz Dravu. Ostanu li učenici tako marljivi čitave zime, pticama će ovo biti ugodna/negladna zima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije