škola za afriku

OŠ Gornji Mihaljevec: Sveta Kata – medene slastice i vjenčići na vrata

Sajam je prošao nadasve uspješno, a dio prikupljenog novca već se tradicionalno odvaja za Unicefov projekt 'Škole za Afriku'

Već tradicionalno, u tjednu koji prethodi blagdanu Svete Katarine, u OŠ Gornji Mihaljevec provodi se školski projekt i humanitarni sajam u sklopu projekta “Škole za Afriku”. Projekt je realiziran u tjednu od 19. do 23. studenog pod geslom “Sveta Kata, medene slastice i vjenčići na vrata!”.

Kroz cijeli su se tjedan održavale prigodne radionice u koje su se s velikim entuzijazmom uključili gotovo svi učenici i djelatnici škole. Članovi ekološke grupe Čuvari prirode s voditeljicom Ivanom Štimec Protrka zajedno su s članovima učeničke zadruge i voditeljicom Andrijanom Perčić, učiteljem likovne kulture Domagojom Zoričićem te ostalim zainteresiranim učiteljima i učenicima izrađivali adventske vjenčiće i vjenčiće za vrata.

Članovi vrtlarske grupe s učiteljicom Martom Lončar – Vinković za sajam su pripremili poklon – čestitke s vrećicama sjemenki za sadnju te paketiće božićne pšenice, dok su učiteljice i učitelj razredne nastave organizirali radionice pečenja kolača s medom. Za učenike predmetne nastave radionice pečenja kolača organizirale su učiteljice Dijana Radek i Aleksandra Maria Vuković.

Projektu su se priključile i mame i bake učenika, koje su kod kuće ispekle mnoštvo prhkih kolača za sajam. Na sam blagdan Svete Katarine – 25.11. učenici su, zajedno s pedagoginjom Vesnom Branilović i učiteljicom Dijanom Radek, na štandu prodavali prigodno upakirane kolačiće, adventske vjenčiće, ukrasne vjenčiće za vrata, božićnu pšenicu, jabučni ocat, pire od jabuka, čestitke sa sjemenkama i kalendare radova u vrtu. Sajam je prošao nadasve uspješno, a dio prikupljenog novca već se tradicionalno odvaja za Unicefov projekt “Škole za Afriku”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije