NOSI I MODNE KREACIJE

GLUMI I PLEŠE Poznata Čakovčanka Edita Gorski posjetila Ekonomsku i trgovačku školu

Edita je akademiju završila u Amsterdamu. Trenutno glumi u nizozemskoj predstavi Ledena palača, iako joj je privremeno boravište Disney Land Pariz, što joj je bio i najveći san

Prošlog tjedna 4.HT Ekonomske i trgovačke škole Čakovec imao je gošću na satu Hrvatskoga jezika. Posjetila nas je Čakovčanka Edita Gorski kako bi nam ispričala ponešto o sebi i svom svestranom radu. Doznali smo da je završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna te Školu suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu.

Nakon srednjoškolskog obrazovanja uputila se u Amsterdam gdje je završila akademiju Amsterdamse HS voor de kunsten – jazz and musical dance department. Nakon toga zaposlila se u nacionalnom kazalištu u Amsterdamu u kojem je glumila i plesala u brojnim mjuziklima i operama. Bilo je zanimljivo vidjeti kostime i postavu Orašara, Fausta i Lulu.

Također je glumila i u muzeju voštanih figura Madame Tussauds te plesala za norveški baletni studio Kleinegris. Trenutno glumi u nizozemskoj predstavi Ledena palača, iako joj je privremeno boravište Disney Land Pariz, što joj je bio i najveći san.

Osim glume i plesa, vidjeli smo i modne kreacije koje je nosila na Fashion Weeku u Parizu i Kuvajtu. To je samo mali djelić njezinog rada kojim je uspjela pridobiti našu pozornost. Bez problema smo joj postavili mnoga pitanja, a neki su čak i zaplesali.

Na kraju smo zaključili da je ovaj zanimljivi sat koji je organizirala profesorica Veličković prebrzo završio. Nadamo se da će nas opet posjetiti te joj želimo mnogo uspjeha!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije