MARIJIni OBROCI

LIJEPA GESTA U OŠ Strahoninec skupljali ruksake i poslali ih djeci u Beninu

Malo je reći da su djeca bila presretna svojim ruksacima. Radost na njihovom licu najveća je zahvala svima koji su se uključili u projekt

Školski ruksaci i torbe koje su skupljali u mjesecu svibnju u OŠ Strahoninec, sretno su stigli u Benin i podjeljeni su u tri škole.

U sklopu projekta Ruksak poslali smo djeci u školama u Beninu ruksake s osnovnim školskim potrepštinama kao što su olovke, pernice, bilježnice i slično. Učenici od 1. do 8. razreda uz podršku roditelja zajedno su sakupili 115 ruksaka.

Vizija ovog projekta je da svi oni koji imaju više nego što im je potrebno podijele to s onima kojima nedostaju i najnužnije stvari, a uz pomoć naše škole uspjeli smo to ostvariti. Marijini obroci Hrvatska početkom 2018. godine poslali su poziv osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj da se uključe u prikupljanje ruksaka u svojim školama u suradnji sa svojim nastavnicima i učenicima.

U projektu je aktivno sudjelovala 41. škola diljem Hrvatske. U nekoliko mjeseci škole su prikupile više od 3000 ruksaka koji su se tijekom srpnja 2018. dostavljali u skladište u Zagrebu gdje ih je nekoliko desetaka volontera pojedinačno pregledavalo i sortiralo u vreće pripremajući ih za ukrcavanje u kontejner. 

Od 7. listopada naše volonterke započinju dijeljenje ruksaka po školama u Beninu. Prva djeca koja su dobila svoje ruksake bili su učenici u Osnovnoj školi Hondji. Škola je to koja broji oko 600 učenika. Malo je reći da su djeca bila presretna svojim ruksacima. Radost na njihovom licu najveća je zahvala svima uključenima u Projekt Ruksak.

Marijini obroci od srca se zahvaljuju svim školama koje su uz pomoć učenika i njihovih roditelja prikupljali ruksake i njihov sadržaj. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije