NAJLJEPŠI VRT

VELIKO PRIZNANJE OŠ Ivanovec ima najljepši tradicijski školski vrt u Hrvatskoj!

Osim što imaju najljepši tradicijski vrt, OŠ Ivanovec dobila je i nagradu od 10 tisuća kuna. Bravo!

U HRT-ovu radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić održana je dodjela nagrada najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj za 2018. godinu.  Ekološko-obrazovni projekt Hrvatska radiotelevizija (HRT) provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. Pokroviteljica je ovogodišnjega natječaja i svečane dodjele nagrada predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović

Na svečanosti je dodijeljen i niz priznanja te zahvalnice ovogodišnjim  sudionicima u projektu. Pobjednici su dobili novčane nagrade u vrijednosti od 10 000 kuna, drugonagrađeni nagrade od 5 000 kuna, a trećenagrađeni nagrade od 3 000 kuna te darove privatnih donatora koji podupiru projekt. Prije svečane dodjele nagrada svi nominirani vrtići i škole izložili su svoje štandove sa svim prepoznatljivostima svojih škola. Tako se moglo degustirati u izvornim hrvatskim delicijama (kolači, mesnati  i mliječni proizvodi ) i pogledati izložbu proizvoda dobivenih iz školskoga vrta ( čajevi, kreme, ulja ), a nakon same dodjele nagrada pridružili su nam se i voditelji Danijela Trbović i Davor Meštrović.

U projektu Najljepši školski vrtovi sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima. Od prijavljenih 120 škola u raznim kategorijama OŠ Ivanovec dobila je 1. nagradu za najljepši tradicijski vrt koju dodjeljuje Ministarstvo poljoprivrede.

Na svečanoj dodjeli nagrada u ime škole nagrada je uručena Palmini Novak, ravnateljici OŠ Ivanovec, i  Mariji Purić Hranjec, voditeljici projekta školskog vrta. Sve učenike koji su marljivo radili u školskome vrtu predstavljale su učenice Marija Varga – 5.r., Leda Plevnjak – 6.r., Josipa Petrović – 7.r. i Lorena Brzuhalski – 8. razred. S njima je bila i suradnica na projektu Andreja Modrinjak.

Ovu vrijednu i prestižnu nagradu dobio je tim školskog vrta zbog dugogodišnjeg rada i truda u uzgoju  biljaka međimurskoga kraja  čuvajući bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske te autohtono bilje svojega podneblja. Na tome im od srca čestitamo jer u ovaj školski vrt uloženo je puno ljubavi te  stručnog i nesebičnog rada  Marije Purić Hranjec, učiteljice savjetnice,  koja u vrtu okuplja mnogobrojne sadašnje i bivše generacije. Snimku dodjele nagrada možete pogledati u nedjelju, 2. 12. 2018. na 2. programu HRT-a u 12.00 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije