ZA SVAKU POHVALU

FOTO Gospodarska škola Čakovec otvorila pogon za izradu soka!

Proizvodit će prirodan sok od raznih vrsta voća iz školskog voćnjaka

U srijedu, 21. studenog u prostoru školskog privrednog dobra čakovečke Gospodarske škole u Mihovljanu svečano je u rad pušten pogon za izradu soka. Događaju su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec te pročelnik Branko Sušec.

>> Gospodarska škola Čakovec otvorila pogon za izradu soka!

Naime, vodeći računa o podizanju kvalitete nastave, Gospodarska škola Čakovec ove je godine nabavila pogon za izradu soka u vrijednosti od 584.030,25 kuna. Uz popratne radove, investicija je vrijedna 650.000 kuna.

– Naš je ponos što možemo reći kako uspijevamo povući bitna sredstva iz raznih europskih projekata te ih zatim ulagati u obrazovanje učenika naše škole. Sredstva u iznosu od 465.724,37 kuna osigurana su preko natječaja Ministarstva poljoprivrede s ciljem osuvremenjenja opreme u školama koje obrazuju učenike u poljoprivrednom sektoru, a razliku financijskih sredstva škola je osigurala iz svojih prihoda – rekao je ravnatelj Gospodarske škole Renato Vinko.

Na samom početku puštanja u rad pogona za izradu soka, učenicima se obratio župan Matija Posavec, koji je naglasio kako je ovo velik dan za obrazovanje jer će, zbog ovakvih vrijednih investicija, učenici Gospodarske škole jednog dana biti educirani poljoprivrednici kojima ćemo se ponositi.

Međimurje je najveći proizvođač jabuka u Hrvatskoj, stoga spominje i veliku prednost ovog uređaja, koji će se najčešće koristiti upravo za izradu soka od jabuka iz školskog voćnjaka.

Pogon za izradu soka doprinijet će radu na nastavi kao oprema na kojoj će učenici pod vodstvom nastavnika izrađivati sok od različitih vrsta voća. Ovom nabavom škola je zaokružila jednu cjelinu u voćarstvu gdje učenici u praktičnoj nastavi dobivaju znanja o proizvodnji i preradi voća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije