Deca, moja deca

U OŠ Donja Dubrava održan susret malih čuvara popevke dobravske Tete Lize

U donjodubravskoj se školi provodi projekt posvećen Teti Lizi, osmišljen kao susret malih čuvara popevke dobravske Tete Lize pod nazivom Deca, moja deca

U petak, 16. studenoga 2018. godine učenici i djelatnici Osnovne škole Donja Dubrava pjesmom su proslavili rođendan drage nam Tete Lize.

Ona nažalost više nije s nama, ali pjesma koju je s velikim veseljem uvijek pjevala i prenosila i van granica lijepe naše, ostala nam je svima kao baština koju trebamo njegovati i ponosno čuvati od zaborava.

Od ove školske godine u donjodubravskoj se školi provodi projekt posvećen Teti Lizi, legendi međimurske popevke i dugogodišnjoj školskoj kuharici, osmišljen kao susret malih čuvara popevke dobravske Tete Lize pod nazivom Deca, moja deca.

Projekt je pokrenut s ciljem očuvanja izuzetnog glazbenog nasljeđa koje je Donjoj Dubravi i široj zajednici ostavila Teta Liza jer međimurska je pjesma dragocjeni biser koji je nužno sačuvati za nadolazeće generacije. Ovaj je susret završna svečanost školskog projekta koji se sastojao u provođenju literarnog, likovnog i glazbenog natječaja u kojem su sudjelovali svi učenici škole.

Najuspješniji likovni i literarni radovi bili su izloženi u dvorani, a sudionici glazbenog natječaja, predstavili su se na pozornici pod svjetlima reflektora pred punom dvoranom. Zara Horvat, učenica 1.a razreda, bila je najuspješnija u interpretaciji međimurske popevke i idućeg je dana nastupila na Memorijalu u čas teti Lizi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije