Gimnazija Josipa Slavenskog

FOTO Moments musicaux: Glazbeni trenuci s čakovečkim gimnazijalcima

Talentirani glazbenici škole pokazali su kako je lijepo uživati u glazbi

Po prvi put u našoj Gimnaziji održani su Moments musicaux ili Muzički trenuci s gimnazijalcima. Svojim umijećem sviranja i pjevanja predstavili su nam se talentirani glazbenici naše škole uz vodstvo profesorice Branke Srnec Tompa.

Musicaux moments otvorili su Franjo Križaić na tenor saksofonu te Hana Perko na alt saksofonu s prepoznatljivom skladbom Henryja Mancinija “Pink Panther” uz pratnju plesača Nina Šatraka i Matije Zadravca. Nakon njih su Melani Milijančić i Ana Horvat četveroručno na klaviru zasvirale skladbu “Španjolski ples”.

Svoje umijeće pjevanja pokazala nam je Ines Ceilinger sa skladbom Josipa Hatzea “Ljuven sanak”. Na klaviru ju je pratio Luka Jalšovec. Skladbu Franza Schuberta “Ave Maria” izveli su Klara Piskač na violini i Luka Jalšovec na klaviru. Harmoniku je zasvirala Adriana Klobučarić, a izvela je skladbu Johannesa Brahmsa “Mađarski ples no. 5”. Još jednu skladbu Johannesa Brahmsa ali ovaj put “Mađarski ples no. 11”, odsvirali su nam četveroručno na klaviru Miša Ovčar i Luka Jalšovec.

I za kraj ostala je skladba Consuele Velasquez “Besame mucho” koju su izveli Franjo Križaić, Miša Ovčar i Luka Jalšovec, a otpjevao Ivan Munđar. Bilo je divno, spremni smo za još!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije