MLADI ZADRUGARI

FOTO Druženje zadrugara Međimurske i Zagrebačke županije u Belici

Međimurci su se pokazali kao dobri domaćini. Uz rukotvorstvo, mladi zadrugari su upoznali i druge vrednote Međimurja

Kroz dva minula dana održan je susret, odnosno druženje Podružnica HUUZ-a Međimurske i Zagrebačke županije u OŠ Belica u Belici. Na skupu je sudjelovalo preko devedeset mladih zadrugara, voditelja i suradnika učeničkih zadruga.

– Osim razmjene iskustava voditelja i suradnika te druženja mladih zadrugara, održane su i četiri kreativne radionice za sve sudionike – Izrada međimurske gibanice, voditeljice Dragice Benčik iz UZ Fijolica, Izrada ukrasa od gipsa, voditeljice Emine Kefelja iz UZ Ftičeki, Izrada svjetlećeg nakita, voditelja Bojana Florianija, Hrvatska zajednica tehničke kulture te radionica Pletenje narukvica, koju je vodila Martina Švarbić, uz pomoć Blanke Horvat iz HUUZ-a – izvjestila nas je Dragica Benčik, voditeljica UŽ Ftiček Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Prije sastanka i kreativnih radionica, domaćini skupa su u dopodnevnim satima goste iz Zagrebačke županije poveli u razgledavanje Mlinarske kuće u Žabniku, a posjetitelji su mogli pogledati i multimedijalni prikaz o svakodnevici i ondašnjem životu mlinara kao i nekadašnjem životu uz rijeku Muru.

Nakon ovog prekrasnog izleta, susret Podružnica se nastavio u OŠ Belica. Općina Belica je jedan od najvećih proizvođača krumpira u RH čija se proizvodnja danas bazira na suvremenoj tehnologiji, većim dijelom financirana iz fondova EU. Kao zahvalu, ovom je plemenitom gomolju ispred zgrade Općine Belica podignut i spomenik, kako i dolikuje velikanu koji hrani cijelu županiju, a to je posebno dojmilo goste.

S tom mišlju, nakon tople i srdačne dobrodošlice domaćina, na čelu s ravnateljem škole Antunom Žulićem i voditeljicom Međimurske podružnice HUUZ-a Dragicom Benčik, gosti su prionuli ukusnom ručku, kao uvertirom za popodnevne kreativne i, kasnije će se ispostaviti, izuzetno posjećene radionice.

Nakon dinamičnog dana, razmjene znanja i druženja, jedan dio gostiju iz HUUZ-a vratio se u Zagreb, ispunjen pozitivnim dojmovima izuzetno gostoljubivih domaćina, dok je drugi dio programa suradnje dvije županije nastavljen i jučer (petak) u prijateljskoj i suradničkoj atmosferi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije