umrežavanje

Međimursko veleučilište širi međunarodnu suradnju s kineskim visokoobrazovnim institucijama

Idući korak je povezivanje institucija, čime bi se omogućilo nastavnicima i studentima stjecanje iskustava u Kini, ali i dolazak kineskih stručnjaka

U sklopu suradnje Ministarstva obrazovanja Kine i ministarstava obrazovanja srednje i istočne Europe, delegacija kineskih sveučilišta boravila je na službenom posjetu u Republici Hrvatskoj od 28. do 31. listopada. Cilj posjeta je bio umrežavanje visokih učilišta iz Kine i Hrvatske.

Predstavnici Međimurskog veleučilišta u Čakovcu sudjelovali su na konferenciji umrežavanja koja se održala 30. listopada u Zagrebu. U program konferencije bila su uvrštena i dva okrugla stola na temu “Suradnja kineskih i hrvatskih visokih učilišta i izazovi” te “Inovativnost i poduzetništvo u visokom obrazovanju”.

Uspostavljena je suradnja s više veleučilišta i fakulteta iz južnog dijela Kine koja će se početi razvijati nakon sklopljenih bilateralnih sporazuma. Idući korak je povezivanje institucija iz Kine i Veleučilišta u programu Erasmus+ čime bi se omogućilo nastavnicima i studentima stjecanje iskustava u Kini, ali i dolazak kineskih stručnjaka, nastavnika i studenata na mobilnost u Hrvatsku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije